Forradalmi országgyűlés, avagy Vona ellopja a show-t

„Rettenetesen érdektelen” – ezt mondta egy tévéműsorban a hét végén Kósa Lajos a „gárdamellényezésről”.

Nem tudni, a Fidesz és a KDNP megszavazza-e Vona Gábor mentelmi jogának a felfüggesztését. A Jobbik elnöke nem utasította vissza a Szálasihoz való hasonlítást a Szent Korona előtt tett esküjük kapcsán.

A választók nem azért küldtek minket a parlamentbe, hogy napokon keresztül „mellényügyeket” vitassunk – így reagált a hét végén Szijjártó Péter egy sajtótájékoztatón arra, hogy a Fidesz–KDNP megszavazná-e a képviselői esküjét gárdamellényben elmondó Vona Gábor mentelmi jogának felfüggesztését. „Rendkívül kicsinyes és káros dolog, hogy sokan próbálnak asszisztálni ahhoz, hogy mellényügyekről folyjon a forradalmi Országgyűlés első napjáról szóló értékelő” – fogalmazott a Fidesz elnöki stábfőne.

Szijjártó Péter hozzátette: Vona Gábor ügyében az ügyvezető kormány megteszi a szükséges lépéseket. „Meglátjuk, hogy mire mennek, a bűnözőkkel és a jogszabálysértőkkel szembeni eddigi gyakorlatuk nem volt túlságosan eredményes” – mondta a fideszes politikus.

A Hír TV Péntek 8 című műsorában is volt szó Vona Gábor mellényéről. Annak kapcsán, hogy a parlament alakuló ülésén Bajnai Gordon leköszönt miniszterelnök közölte: kormánya nevében az igazságügy-miniszter feljelentést tesz Vona Gáborral szemben, a műsor vendége, Kósa Lajos nehezményezte, hogy beszéde elején Bajnai Gordon „hangsúlyos helyen Vona Gábor mellényével foglalkozott”.

Ez mutatta, hogy mennyire releváns az, amit Bajnai Gordon mond. Mert Vona Gábor mellénye a magyar problémák szempontjából „nem kicsit érdektelen, rettenetesen érdektelen” – fogalmazott a Fidesz ügyvezető alelnöke, aki „te jóisten!” felkiáltással reagált a műsorban arra, hogy Bajnai Gordon feljelentésre utasította az igazságügy-miniszterét. Kósa Lajos közölte, neki erről az egészről a Csupasz pisztoly című burleszkfilm főhőse jutott az eszébe, aki azt mondta a filmben a válópere végén: „És minden orgazmusom színlelt volt”.

Pénteken késő este ülésezett a parlament házbizottsága, Mesterházy Attila MSZP-s frakcióvezető azt szerette volna elérni: ítéljék el, hogy Vona Gábor gárdamellényben tett esküt. A tanácskozáson nem született ilyen közös állásfoglalás. Az ülés után Vona Gábor úgy nyilatkozott: mindenkinek saját ízlésbeli kérdése, hogy az általa viselt ruhadarabot pontosan milyen mellénynek tartja.

Ha eljárás indul ellene emiatt, áll elébe. A szocialisták azon felvetésére, hogy a Szent Koronára utoljára Szálasi Ferenc tett esküt, Vona Gábor az MTI jelentése szerint úgy reagált: sajnálattal hallja, hogy ilyen régen történt ez utoljára. „Szégyen-gyalázat, hogy ilyen régen nem voltak magyar képviselők, akik ezt fontosnak tartották volna”.

Vona Gábor (valamilyen) mellényben A Parlament alakuló ülésén
Vona Gábor mellényben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.