Volt szkinhed a családügyi bizottság élén

Novák Előd, a Jobbik alelnöke csütörtökön a távirati irodának elmondta: a párt parlamenti frakciója Sneider Tamást, a Jobbik alelnökét javasolja az ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság vezetőjének, a nemzetbiztonsági bizottság élére pedig Staudt Gábort jelölik, aki 2007-ben szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

Egerben Sneider Tamást sokan ma is Royként ismerik, az egri szkinhedmozgalom egyik alapítójaként ugyanis ez volt a beceneve. A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején több olyan cselekményben is részt vett, amelyben a bőrfejűek cigányokra támadtak, csoportos garázdaság miatt nyomozás is indult ellene és társai ellen.

Sneidert tavaly is előállították a rendőrök, amikor augusztusban részt vett az akkor már betiltott Magyar Gárda egri rendezvényén, ám kihallgatása után elengedték. Ott volt a tévészékház ostrománál is. Önkormányzati képviselőként Egerben 2002 és 2006 között a szociális bizottság tagja volt, 2006 óta az idegenforgalmi bizottság munkájában vesz részt. Egyik politikustársa szerint Sneider szkinhed kora óra eltökélten építi politikusi karrierjét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.