A Fidesz szerint „bolhacirkusz” zajlik

„Bolhacirkusz” – Lázár János így minősítette azt, „amit az MSZP a bizottsági elnöki-alelnöki posztok körül” csinál.

A fideszes frakcióvezető egy tegnapi sajtótájékoztatón arra a szocialista felvetésre reagált, miszerint a parlamenti pártok tárgyalják újra a parlamenti bizottsági helyek elosztását, különös tekintettel a nemzetbiztonsági bizottságra.

„A Jobbik ugyanis egyformán veszélyt jelent az ország rendjére akár a költségvetési bizottság, akár a nemzetbiztonsági bizottság vezetésével." Lendvai Ildikó leköszönő MSZP-elnök közleményében azt is tudatta: a szocialista frakció partner ahhoz, hogy az LMP irányítsa a nemzetbiztonsági bizottságot, és a fenntartható fejlődés bizottságát – amelyhez eddig arculata formálása érdekében ragaszkodott – felajánlja más ellenzéki frakciónak. Az MSZP nem zárkózik el attól, hogy a parlament módosítsa a nemzetbiztonsági törvényt, és így lehetetővé váljon, hogy a Fidesz vagy a KDNP töltse be az elnöki posztot – tartalmazta Lendvai Ildikó csütörtök késő este kiadott közleménye.

Lázár János „megalázónak” nevezte mindezt tegnap, s egyértelművé tette: a nemzetbiztonsági törvény szerint a nemzetbiztonsági bizottságot ellenzéki képviselőnek kell vezetnie, azaz a Fidesz, illetve a KDNP mint kormánypárt nem vállalhatja ezt. A fideszes politikus emlékeztetett, hogy az alakuló ülésről szóló legutolsó egyeztetésen a Jobbik lemondott a nemzetbiztonsági bizottság vezetéséről. Aztán az MSZP tárgyalási szünetet kért, és „mikor visszatértek meglehetősen egzaltált állapotban, 14 óra 38 perckor Mesterházy Attila képviselőtársam azt mondta, hogy az MSZP lemond a nemzetbiztonsági bizottság elnöki pozíciójáról, és felajánlja azt a Jobbik számára. Mi kénytelenek voltunk ezt tudomásul venni.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.