Bíróság előtt a pécsi kettős gyilkosság vádlottjai

Kettős gyilkosság történt 2008. november 18-án Pécsett. A kézigránáttal elkövetett bűncselekmény vádlottjai kedden álltak bíróság elé.

Az említett nap éjszakáján valaki kézigránátot hajított Pécsett a Fejlődés utca egyik családi házába, s a robbanás megölte az ott tévéző, 37 esztendős P. Zoltánt és élettársát. A bűncselekmény tárgyalása kedden kezdődött a Baranya Megyei Bíróságon. Az ügyészség négy embert vádol több emberen elkövetett, előre kitervelt emberöléssel. A vádirat szerint a 44 éves B. János nyugdíjas rendőr – akinek portája húsz méterre van a felrobbantott háztól – többször összeszólalkozott P. Zoltánnal, s utcabelije megfenyegette őt. Az exrendőr bosszút forralt: terveibe bevonta két évvel idősebb bátyját, a Kővágószőlősön élő B. Jenőt, aki megkereste egyik alsószentmártoni ismerősét, a büntetett előéletű 38 éves B. Sándort. Utóbbit bízták meg P. Zoltán megleckéztetésével.

Az elsőrendű vádlott, B. János a bíróságon tagadta, hogy gyilkosságra adott volna megbízást B. Sándornak, állítása szerint ő „csak” meg akarta veretni haragosát. Bátyja is hasonlóan vallott. B. Sándor azt állította, hogy nem is járt a bűntény napján Pécsett, s a gránátot B. Jenő vette meg tőle a gyilkosság estéjén, majd a férfi másnap telefonon eldicsekedett neki a kettős gyilkossággal. A vádirat B. Jenőt, illetve B. Sándor élettársát, a 24 éves O. Zsanettet nevezi meg a gránát lehetséges elhajítójaként. A megvádolt nő tagadja ezt.

A tárgyalás szerdán a tanúk meghallgatásával folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.