Csak a fejesek tudtak előre Horváth Csaba „jó híréről”

Még a szocialisták elnökségi tagjai közül is többeket meglepett Horváth Csaba főpolgármester-jelölt május elsejei bejelentése a 2013-ig bevezetendő dugódíjról és – az egyebek mellett abból finanszírozható – a budapestiek számára ingyenes tömegközlekedésről.

A „jó hírt” a Népszabadság megbízható információi szerint Horváth Csaba és a fővárosi pártvezetés csak szűk körben egyeztette előzetesen. Úgy tudjuk, a programot és a bejelentés tartalmát ismerte Lendvai Ildikó leköszönő pártelnök, Mesterházy Attila frakcióvezető, Szekeres Imre elnökhelyettes és Kiss Péter alelnök is. Úgy tudjuk, mindannyiuk támogatását élvezi az elképzelés.

Forrásaink szerint Horváth Csaba „nem merte” szélesebb körben ismertetni előzetesen az anyagot, nehogy idő előtt kiszivárogjon. Némi kapkodást mutat egyébként, hogy az ezzel kapcsolatos szóróanyagon Horváth nevét el is írták („Hovárth”), és mindez csak azután derült ki, hogy az anyagot már nyomták. Így ezzel az elírással kerül több mint egymillió háztartásba.

Még a szocialisták elnökségi tagjai közül is többeket meglepett Horváth Csaba főpolgármester-jelölt május elsejei bejelentése
Horváth Csaba

Annak ellenére, hogy a felsővezetői kör tudomással bírt a programról, a párt jó néhány prominense megütközéssel és értetlenséggel fogadta a hírt. Tegnap a fővárosi vezetés a budapesti polgármesterekkel és kerületi elnökökkel egyeztette a részleteket, és ismertették az elképzelés elemeit. Magyarázatra volt szükség a tegnapi frakcióülésen is, ahol ugyan „az ingyen-BKV” ügye nem került szóba, elsősorban a vidéki képviselők kértek tájékoztatást fővárosi kollégáiktól a folyosón.

Úgy tudni, többségüket végül könnyen sikerült meggyőzni, de abban változatlan volt a többségi álláspont, hogy rosszul kommunikálták a tervet, így mindenkinek – „lásd a Fideszt” – Horn Gyula egykori bejelentése rémlett fel a nyugdíjasoknak ígért ingyenrepülőjegyekről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.