Zalaegerszeg: ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet

A hétvégén ismét megrongálták a zalaegerszegi holokausztemlékművet: egy hónap alatt másodszor, összességében pedig már harmadszor tettek kárt az öt éve állított köztéri alkotásban.

2005-ben a kőtömbből és – a deportálásra emlékeztető – bronzból készült használati tárgyakból, ruhadarabokból álló kompozíció néhány darabját vitte el egy máig ismeretlen tolvaj. Az emlékművet mintegy 700 ezer forintért helyreállították, s az idén tavaszig senki nem háborgatta az alkotást. Húsvétkor azonban eddig ismeretlen tettesek ledöntötték a kompozíció egyik oszlopát.

– A közelmúltban állította helyre az emlékművet a város önkormányzata, de vasárnapra virradó éjjel újra megrongálták azt. Megint kidöntötték a talpazaton álló oszlopot, s tönkretették az alkotást megvilágító lámpákat – mondta érdeklődésünkre Siklósi Vilmos, a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elnöke, s hozzátette: – Ahogy eddig minden esetben, most is feljelentést tettünk a történtek miatt a rendőrségen. A hitközség elnöke elmondta, hogy a sorozatos rongálások miatt a város vezetése ígéretet tett arra: hamarosan térfigyelő kamerát szerelnek fel az emlékműnél.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.