Tapolcai kórházi működtetőváltás

Székely Tamás egészségügyi miniszter május elsejei hatállyal egészségügyi katasztrófahelyzetet hirdetett ki a tapolcai kórházban, miután az intézmény működtetőváltása során a feleknek – a Medisyst Kft.-nek és a tapolcai önkormányzatnak – nem sikerült megállapodniuk az átadás-átvétel menetrendjében. Ez egyúttal azt jelenti, hogy az intézményben folyó gyógyító munka zökkenőmentes marad, a betegek semmit nem éreznek majd abból, hogy a kórháznak új működtetője lett.

Amint arról lapunkban korábban beszámoltunk, a tapolcai kórházat három éve üzemeltető Medisyst Kft. működési engedélye április 30-án lejárt, ám a város tulajdonában lévő Tapolcai Kórház Nonprofit Kft. még nem rendelkezik a szükséges működési engedélylyel. Az egészségügyi katasztrófahelyzet kihirdetése viszont lehetőséget teremtett az átadás-átvételre, amely szombaton hajnalban – éjfél után pár perccel – meg is történt.

Császár László tapolcai polgármestert és Bujdosó László regionális tiszti főorvost a Medisyst Kft. tulajdonosa, Kern József és ügyvezetője, valamint Németh Attila fogadta a kórházban. Bujdosó kihirdette az egészségügyi miniszter határozatát, amelynek értelmében zár alá vette a tapolcai kórház ingatlanait és ingóságait, egyúttal ideiglenesen átadta azokat a Tapolcai Kórház Nonprofit Kft. használatába. Éjféltől Németh Attila kórházigazgatói székét Flórián Csaba foglalta el, aki átmenetileg a kórházi dolgozók munkáltatói jogait is gyakorolja.

Az önkormányzati cég a tervek szerint május 3-án adja be a működésiengedély-kérelmét a regionális tiszti főorvoshoz. Az egészségügyi katasztrófahelyzet addig marad érvényben, amíg a tapolcai cég meg nem kapja a jogerős működési engedélyt.

A Medisyst és a tapolcai önkormányzat elszámolási vitája a bíróságon folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.