Műholdra kerül a Klubrádió által megelőzött katolikus rádió

Műholdas kapacitásán továbbítja a Magyar Katolikus Rádió adását a Duna Televízió – jelentette be Cselényi László, a Duna TV elnöke. Mint ismert, az ORTT a múlt héten a Klubrádiónak ítélte a 92,9-es budapesti frekvenciát, amelyre a katolikus rádió is pályázott.

A döntés ellen kikelt a Fidesz és a KDNP, mondván, „elhallgattatják” a katolikus rádiót (holott van saját frekvenciájuk, csak éppen a középhullámon, nem pedig URH-n). A döntéssel a Duna TV közleménye szerint az ORTT „megfosztotta a katolikus rádió budapesti hallgatóit a jó minőségű URH-vétel lehetőségétől”. Cselényi ezzel együtt azt is közölte, nem kívánja a döntést minősíteni, vagy annak törvényességét vitatni, de mivel a Magyar Katolikus Rádió a Duna Televíziónak évek óta komoly partnere, ezért hozzásegíti az adót, hogy műsorát műholdon keresztül sugározhassa – ahogy az MR1 és az MR2 adókat is.

A Duna Televízió elnöke hangsúlyozta: a sugárzás költségei nem terhelik majd az állami költségvetést, mert az a meglévő műszaki kapacitások átcsoportosításával megoldható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.