A szocialisták is Molnár Oszkárra szavaztak - mondja a vesztes

A csatát elvesztettem, de a háborút a Fidesz megnyerte, és ezt a párt választókerületi elnökeként saját sikeremnek is érzem – ezt mondta tegnap Edelényben kérdésünkre válaszolva Daher Pierre, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje, az edelényi kórház igazgatója, aki a borsodi nyolcas számú választókörzetben csak a második helyre került.

Alulmaradt ugyanis ellenfelével, a Fideszből az elhíresült, a várandós roma asszonyokra vonatkozó, gumikalapácsos kijelentése miatt márciusban kizárt Molnár Oszkár edelényi polgármesterrel szemben. Utóbbi független jelöltként indult a mostani parlamenti választásokon, s az első fordulóban még második volt a Fidesz jelöltje, az edelényi kórház libanoni származású igazgatója, a korábban körzeti orvosként dolgozó Daher Pierre mögött.

Az első fordulóban harmadikként végzett jobbikos jelöltet, Miklós Árpádot azonban pártja viszszaléptette a második forduló előtt, egyúttal arra buzdítva szimpatizánsaikat, szavazzanak Molnár Oszkárra.

– Minden párt összefogott ellenem a második fordulóban, ezért maradtam le, kis különbséggel, körülbelül háromszáz szavazattal – mondta a fideszes jelölt, aki hozzátette: igaz, hogy a szocialisták nem léptették vissza jelöltjüket, az első fordulóban negyedikként végzett Gúr Nándort, ám a baloldali szavazók egy része szerinte szintén Molnár Oszkárt támogatta, annak tudatában, hogy a saját emberük már úgysem tud győzni, s így legalább a fideszes jelöltet elbuktathatják.

– Nem kerültem be a parlamentbe, de a harcot nem adom fel. Nem hagyom cserben azt a csaknem nyolcezer embert, aki most is rám szavazott: a párt színeiben tovább harcolok a korrupció és a tisztességtelenség ellen – mondta tegnap miskolci tudósítónknak az edelényi kórházigazgató.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.