Narancs szmájli után piros szívecske

Az LMP az OVB-hez fordult, mert az MSZP kampányanyagaiban használja a „Lehet más a politika” szlogent, illetve az LMP arculati elemeit.

Az LMP konkrétan a lapunkban megjelentetett fizetett hirdetésen, illetve Molnár Gyula és Magda Sándor szórólapjain háborodott fel – ezeken ugyanis a „Lehet más a politika” szlogen olvasható, az MSZP logója helyett pedig (igaz, piros) szívecskét, illetve a zöld színt is használják. Emiatt a helyi választási bizottságnál bejelentést tettek. Karácsony Gergely kampányfőnök hétfőn azt mondta: az MSZP megtévesztő módon úgy próbál kampányolni, mintha az LMP támogatná a jelöltjeiket. Azt is aggályosnak tartják, hogy a szocialisták hirdetésében más pártok nevei is szerepelnek, bár erről „őket kellene megkérdezni, amenynyiben még léteznek ezek a pártok” (a hirdetésen kékkel szedve a szabad demokraták, zölddel a magyar demokraták, pirossal pedig a szociáldemokraták megszólítás is szerepel). Az LMP-sített szocialista kampány azzal állhat összefüggésben, hogy a szocialisták négy fővárosi jelöltjüket visszaléptették az LMP-s jelölt javára, a Fidesz kétharmados győzelmének megakadályozására hivatkozva. Az LMP viszont kikosarazta a szocialistákat. Ugyanakkor Karácsony arra kérte az MSZP szavazóit, hogy álljanak mögéjük, és azokban a választókerületekben, ahol lehet az LMP jelöltjeire is szavazni, rájuk adják a voksukat.

Az MSZP egyébként nem az első párt, amelyet megihletett az LMP kampánya. A választások első fordulója után ugyanis a Fidesz honlapján egy ideig egy hatalmas narancssárga mosolygó arc (szmájli) fogadta a látogatókat – igaz, legalább nem citromsárga, mint az LMP-s szmájli. Ebben az ügyben az LMP nem lépett, viszont más ügy miatt a Fidesz-t is feljelentik a választási bizottságnál – amiatt, hogy Illés Zoltán képviselőjelölt három napig kétszáz forintért osztott olajat, lisztet és cukrot.

Az OVB tegnap esti ülésén elutasította az MSZP „lehet más” szöveggel megjelent plakátja miatti LMP- kifogást. A testület 5:2 arányban úgy döntött, hogy a plakát a véleményszabadság körébe tartozó közléseket tartalmaz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.