Gúr Nándor nem lép vissza

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija az edelényi első választási forduló után levélben fordult az MSZP elnökéhez, Lendvai Ildikóhoz, amelyben a demokratikus pártok összefogását kérte annak érdekében, hogy akadályozzák meg a rasszista kijelentéseitől hírhedtté vált edelényi polgármester, Molnár Oszkár parlamentbe való bejutását. A Fidesz a választáson nem indította jelöltként a hírhedtté vált polgármestert, akit az edelényi Fidesz-alapszervezet is törölt tagjai sorából. Molnár Oszkár végül függetlenként indult, az első fordulóban a második helyen végzett 24,1 százalékkal, Daher Pierre (Fidesz) (36,5 százalék) mögött. Harmadik helyre került Miklós Árpád (Jobbik) 19,1, míg a szocialista Gúr Nándor a negyedik helyre futott be 18,7 százalékkal.

„A szélsőséges, rasszista megjegyzéseiről hírhedt Molnár Oszkár várhatóan megállapodik a Jobbik képviselőjével és együtt, összefogva,Molnár győzhetne. Ez azt jelentené, hogy a magyar parlamentbe Edelényből olyan képviselő jutna be, akinek tevékenysége a szélsőséges, fajgyűlölő hangok kórusát erősítené”, írja Köves Slomó, hozzátéve: „meg vagyunk győződve arról, hogy a demokratikus alapelvekhez hű pártoknak együtt kell működniük, hogy a szélsőségesek győzelmét megakadályozzák. (...) „Tisztelt elnök asszony! Kérem, hogy döntésével akadályozza meg, hogy Molnár Oszkár vagy az általa hangoztatott nézetek további képviselője bekerüljön a parlamentbe és ott szónokolhasson tovább a gumikalapácsokról és a zsidó világ összeesküvésről.”

Köves Slomó levele másképp nem értelmezhető, mint hogy az MSZP léptesse vissza Gúr Nándort a Fidesz jelöltje, Daher Pierre javára. Gúr Nándor a Népszabadságnak azt mondta: nem lép viszsza egyetlen jelölt vagy politikai tábor érdekében sem. „Nem kívánom elősegíteni sem azt, hogy egy szélsőséges irányzatot képviselő párt és jelölt nyerjen, ahogyan azt sem, hogy valamely erő kétharmados többséget szerezzen. Majd az emberek eldöntik, hogy kinek adnak felhatalmazást a képviseletükre. Én megküzdök érte”, tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.