Röviden

Elhunyt Dragon Pál, az MDF képviselője

Súlyos betegség után, szombat éjjel, 64 éves korában elhunyt Dragon Pál (képünkön), az MDF Pest megyei elnöke, a párt országgyűlési képviselője. Az ügyvéd-politikust az MDF saját halottjának tekinti. Dragon Pál Csongrádon született. 1987-ben részt vett a lakiteleki találkozón, aláírta a lakiteleki nyilatkozatot. Részt vett a Független Kisgazdapárt szentendrei szervezetének újjáalakításában. 1990–94 között országygyűlési képviselő volt. 1996-tól az MDF tagja, a párt szentendrei szervezetében tevékenykedett. 2008-tól az MDF Pest megyei választmányának elnöke volt, 2009. február 14-én az MDF Boross Péter helyére választotta képviselőnek. Tagja volt a szentendrei képviselő-testületnek, az április 11-i országgyűlési választáson a 11. számú egyéni választókerületben indult képviselőjelöltként. (MTI)

Új térrel gazdagodott Szeged

A szegedi Reök-palota előtti terület átalakításával új térrel gazdagodott a csongrádi megyeszékhely. A beruházás fontos eleme a szegedi belváros néhány éve elkezdett rehabilitációjának. A szegedi belváros rehabilitációja –amelynek első elkészült eleme az egyelőre név nélküli tér felújítása – 2,1 milliárd forintos európai uniós támogatásból, valamint az önkormányzat 1,2 milliárd forintnyi saját forrásából valósulhat meg. (MTI)

Kezdődik a Kulcsárügy másodfokon

Csütörtökön kezdődik a többmilliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila és társainak másodfokú büntetőpere a Fővárosi Ítélőtáblán. A brókerbotrány ügyében a Fővárosi Bíróság 2008 nyarán kihirdetett elsőfokú ítéletét a vád és a védelem is megalapozatlannak tartja, és hatályon kívül helyezését, illetve új elsőfokú eljárás elrendelését indítványozta a másodfokú bíróságnak. (MTI)

Árvíz: Borsodban újabb útlezárások

Újabb utakat zártak le a forgalom elől az árvíz miatt Borsod megyében. A vasárnapra virradó éjszakától nem lehet közlekedni a Sajólád és Bőcs, illetve a Tiszaújváros és Kesznyéten közötti út egy-egy szakaszán, Tornabarakonyba és Tornaszentandrásra pedig továbbra sem lehet behajtani személyautóval. A Hernád áradása miatt kellett lezárni Bőcs belterületén a Sajólád–Bőcs közötti utat, a Sajó áradása miatt pedig a Tiszaújváros–Kesznyéten közötti utat vasárnap éjfél után. Lezárták a Hernád áradása miatt a Pere–Hernádszentandrás, a Sajó árhulláma miatt pedig a Muhi–Köröm, a Putnok–Borsodbóta, valamint a 26-os számú főutat Sajókazával összekötő utat. Körömnél a komp sem közlekedik. (MTI)

Dragon Pál
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.