Orgazdasággal gyanúsítanak egy fideszes önkormányzati képviselő

Orgazdaság gyanúja miatt indult eljárás L. Zsolt fideszes gyöngyösi önkormányzati képviselő ellen: a lakásán tartott házkutatás során betörésből származó, nagy értékű szerszámgépeket, horgászfelszereléseket találtak.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az országgyűlési választások első fordulóján, április 11-én, vasárnap éjjel egy gyöngyösi lakóépülethez tartozó pince ajtaját kifeszítve, egymillió forint értékben, különböző szerszámgépeket loptak el ismeretlen tettesek.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság bűnügyi szakemberei előállították F. Zoltánt, aki kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, megnevezte társát, B. Lászlót, valamint további két betöréses lopást is beismert. A kihallgatás után a rendőrség házkutatást tartott L. Zsolt gyöngyösi lakásán, ahol megtalálták a nagy értékű szerszámgépeket és horgászfelszereléseket. F. Zoltán és B. László ellen lopás, míg L. Zsolt ellen orgazdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. B. Lászlót őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatásának elrendelését. Két társa szabadlábon védekezhet.

L. Zsolt fideszes önkormányzati képviselőként s az EgyüttGyöngyösért Roma–Magyar Egyesület elnökeként is ismert a városban. Tatár László, a gyöngyösi képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetője tegnap érdeklődésünkre azt mondta: mindenkit megillet az ártatlanság vélelme: amíg L. Zsolt bűnössége be nem bizonyosodik, addig nem foglalkoznak az üggyel. Hozzátette: maga is csak egy internetes honlapon olvasott az esetről, L. Zsolttal még nem beszélt.

Tudósítónk tegnap délután elérte a képviselőt mobiltelefonján, ám L. Zsolt közölte: nem kíván nyilatkozni.

Hiesz György, Gyöngyös szocialista polgármestere azt mondta: az április 22-i, soron következő önkormányzati ülésen bizonyára felvetődik a képviselő orgazdakénti gyanúsításának ügye, s ebben az ügyben elsősorban a Fidesz-frakciótól várnak állásfoglalást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.