Fazekasból miniszter lehet

Fazekas Sándornak, Karcag fideszes polgármesterének neve az utóbbi időben többször is felvetődött mint lehetséges agrárminiszter-jelölt.

Fazekas Sándort az elmúlt napokban többszöri próbálkozásunkra sem tudtuk elérni, hogy kommentálja a tárcavezetői posztjáról szóló híreket. Szolnok megyei párttársai közül azonban lapunknak többen is megerősítették: valóban szóba került, hogy Karcag polgármesteréből miniszter lehet, ám ő még „vívódik”, mert szereti szülővárosát, és szívesen maradna polgármester.

Orbán Viktor és Fazekas Sándor 2008. február 18-án, Tatabányán
Orbán Viktor és Fazekas Sándor 2008. február 18-án, Tatabányán

A 45 éves, jogi egyetemet végzett Fazekas Sándor jó barátságot ápol Varga Mihállyal, a Fidesz egyik meghatározó politikusával – mindketten karcagiak. Fazekas a diploma megszerzése után a Karcagi Gépgyárnál lett jogtanácsos, majd 1990 óta Karcag polgármestere. A parlamentbe 1998 és 2002 között a Fidesz országos, a 2006-ban kezdődött ciklusban pedig területi listáról jutott be.

Személye akkor került a sajtó érdeklődésének a középpontjába, amikor – mintegy a monoki szociális kártya „előszeleként” – Karcagon bevezettek egy rendeletet: 1991 és 1996 között a településen csak az kapott átmeneti segélyt, aki meghatározott idejű társadalmi munkát is elvégzett. A város polgármesterének ugyanis az volt az álláspontja, hogy aki kér valamit, annak kötelességei is vannak. A helyi kisebbségi önkormányzat azonban sérelmezte az eljárást, ombudsmanhoz fordult, aki megállapította, hogy a karcagi önkormányzat gyakorlata törvénysértő. Az ügyben kártérítési per is indult, amelynek végén a bíróság valamennyi felperesnek a munkában eltöltött idő arányában kártérítést ítélt meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.