A monoki polgármester körözött autójával tilosban parkolt a rendőrség előtt

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség Szepessy Zsolt monoki polgármester ügyében, aki egy általa lízingelt autó részleteit nem fizette ki, s a járművet sem szolgáltatta vissza a lízingcégnek.

Az Összefogás Párt alapítójának, Szepessy Zsolt monoki polgármesternek a nevét széles körben akkor ismerte meg a közvélemény, amikor – kezdeményezésére – itt vezették be tavaly szeptemberben a szociális kártyát: ennek lényege, hogy erre utalják az arra rászorulók számára a szociális segélyeket, amelyeket csak meghatározott termékekre a kijelölt helyeken költhetnek el a rászorulók. A pénz átutalásának feltétele az is, hogy az érintett rendben tartsa a háza előtti területet, és haszonnövényeket is termesszen. A szociális kártya bevezetését az állampolgári jogok országgyűlési biztosa alkotmányellenesnek találta.

A monoki polgármestert tegnap azért állították elő és hallgatták ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányságon, mert a személygépkocsijára vonatkozó lí zingszerződésben foglaltaknak nem tett eleget, nem fizette a részleteket, emiatt a lízingcég szerződést bontott vele. A férfi azonban a felszólítás ellenére sem szolgáltatta vissza a járművet, ezért április 13-án, kedden elrendelték a jármű körözését. Másnap – április 14-én szerdán – a monoki polgármester egy ügyintézés miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság épületében tartózkodott, autójával pedig a főbejárat előtt, tiltott helyen parkolt. A főkapitányság nyomozói a körözött gépjármű észlelése után a férfit jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt előállították, gyanúsítottként meghallgatták, majd elengedték, járművét pedig lefoglalták.

Egy másik monoki ügyben nemrég a Vám- és Pénzügyőrség is vizsgálatot indított: a gyanú szerint a településen 2007-ben egy pályázati támogatás elszámolása során történtekkel kapcsolatban vizsgálódnak: a javítást – a gyanú szerint – közmunkásokkal végeztették, ám munkadíjként mégis több millió forintos tételt könyveltek az iratokban. Szepessy Zsolt korábban úgy nyilatkozott: pártja politikai ellenfelei akarják mondvacsinált üggyel befeketíteni a nevét.

Szepessy Zsoltot tegnap – többszöri próbálkozásunk ellenére – nem sikerült megszólaltatnunk. Mint megtudtuk, sajtótájékoztatón ismerteti majd az üggyel kapcsolatos álláspontját.

A monoki polgármester a szociális kártyával
A monoki polgármester a szociális kártyával
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.