Nyomozni kezdenek: kényszerből rágalmazta Kósát?

A Népszabadság értesülése szerint a BRFK ma elrendeli a nyomozást a Kósa Lajost állítása szerint kényszer hatása alatt korrupcióval vádló Rónai Attila ügyében.

A választások első fordulója előtt a YouTube videomegosztón a Rónai által ugyancsak korrupcióval vádolt Dega Kft. rágalmazás miatt tett feljelentését ugyanakkor a BRFK átadja a Debreceni Rendőrkapitányságnak, ahol Kósa (ugyancsak rágalmazás miatt tett) feljelentése miatt már elrendelték a nyomozást.

Rónai március 29-én, néhány nappal azután tett feljelentést a rendőrségen kényszerítésért, hogy megjelent a YouTube-on egy évekkel korábban rögzített felvétel, amelyen arról beszélt: több alkalommal és személyesen vitt 50, illetve 75 millió forintot a Debreceni Vagyonkezelő Kft.-nek és Kósa Lajosnak. Rónai a rendőrségen azt állította, hogy a kilencvenes évek olajügyeiből ismert Portik Tamás és két, szerinte nemzetbiztonsági tiszt kényszerítették arra, hogy valótlanságokat mondjon. Ennek azonban ellentmondani látszik maga a felvétel, amelyen jól látható, hogy mondandója végén Rónai maga kapcsolja ki a kamerát, s miközben beszél, senkire nem vet egy pillantást sem, azaz valószínűleg rajta kívül más nem volt a helyiségben.

A felvétel nyilvánosságra kerülése után Rónairól hamar kiderült, hogy tizenhatmilliós befektetési csalás gyanújával eljárás indult ellene, amely jelenleg ügyészi szakban van. A rendőrség előtt azonban már ezt megelőzően sem volt ismeretlen: bár soha nem gyanúsították semmivel, a kilencvenes évek Szeged környéki olajügyeinek nyomozása során rá is felfigyeltek a nyomozók, mint az olajos alvilág egyik futár-, pénzszállítói és testőri feladatokat ellátó segítőjére.

Mivelmaga Rónai állította, hogy a YouTube-on látható és hallható vádjai valótlanságok, a rendőrség az állítólagos korrupciós ügyeket nem vizsgálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.