Az ügyészség szerint Szijjártó nem „mutyizott”

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség abban az ügyben, amelyben egy évekkel ezelőtti, győri önkormányzati támogatásról szóló döntés körülményeit vizsgálták – tájékoztatta lapunkat Várhomokiné dr. Rabi Noémi, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője.

Úgy tudjuk, a hivatali visszaélés gyanújával indított vizsgálatban érintett volt Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki kabinetjének jelenlegi vezetője is.

Neupor Zsolt, a szocialista párt győri szervezetének elnöke 2007 őszén sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy a győri önkormányzat gazdasági bizottsága – amelyet akkkor Szijjártó Péter vezetett – helyi fideszes politikusok és családtagjaik tulajdonában lévő cégeknek több millió forintos támogatást szavazott meg.

Neupor Zsolt ezt „klaszszikus mutyizásnak, régimódi panamázásnak” minősítette. Ennek következményeként Szijjártó Péter jó hírnévhez való jog megsértése miatt beperelte Neupor Zsoltot, akit első fokon elmarasztalt a megyei bíróság, ám a Győri Ítélőtábla tavaly ősszel a javára döntött.

Ezt követően szocialista politikusok többször is interpellációt intéztek az ügyben Kovács Tamás legfőbb ügyészhez a parlamentben, mivel a szocialisták szerint Szijjártó Péter akkori ténykedése felvetette a bűncselekmény gyanúját. A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tavaly októberben hivatalból megindította a nyomozást, amit – elfogultság miatt – Fejér megyébe helyeztek át.

Az ügyészségi szóvivő tudósítónk kérdésére válaszolva elmondta: a napokban azért zárták le a vizsgálatot, mert a szóban forgó pályázatok elbírálásával kapcsolatban nem merült fel olyan adat, ami hivatali bűncselekmény elkövetésére utalt volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.