Voks 2010

Bokros: Kevesebb egyetem és főiskola is elég volna

Felemelkedést csak a foglalkoztatás növelésétől várhat az ország. Ezt a célt pedig közmunkával nem, kizárólag a vállalkozások megerősítésével lehet elérni – jelentette ki tegnap Szolnokon tartott sajtótájékoztatóján az MDF miniszterelnök-jelöltje. Bokros Lajos szerint elengedhetetlen, hogy Magyarország alkalmazkodjon végre a munkaerőpiac rugalmatlanságához. „Tudomásul kell vennünk, hogy a globális válság örökre leértékelte a segédmunkát” – magyarázta. Kitért arra is: sokkal kevesebb felsőoktatási intézmény is elég volna hazánkban. „Teljesen felesleges 77 önálló főiskolát és egyetemet működtetnünk. Ez háromszoros pazarlás, hiszen a diák ideje, a tanár munkaereje és az adófizetők pénze is veszendőbe megy” – mondta. (MTI)

 

LMP: Nem kaptunk segítséget Kóka Jánostól

Az LMP szerint Retkes Attila pártja immár nem a parlamentbe való bejutásra, hanem a Lehet Más a Politika lejáratására koncentrálja maradék energiáit. A szerveződés közleménye szerint nem lehet másként értékelni az SZDSZ elnökének kampányízű bejelentését a Kóka János ellen indított etikai vizsgálatról, amelyet minden tényszerű alátámasztás nélkül azzal a légből kapott váddal indítottak, hogy az SZDSZ korábbi elnöke az LMP-t segítette a kopogtatócédulák gyűjtése során. Az LMP semmilyen kapcsolatban nem áll Kóka Jánossal, így sem a kopogtatócédulák gyűjtése során, sem más apropóból semmilyen segítséget nem is kapott tőle az LMP – fogalmaznak. (MTI)

Cikkünk nyomán

Nagy megtiszteltetés, hogy szerény munkálkodásom felkeltette Nagy N. Péter figyelmét. Még nagyobb lenne a megtiszteltetés, ha nem forgatná ki a szavaimat. Nem azt mondtam ugyanis a hatpárti vitákról, hogy „az emberek úgy sem értik, amikor egy műsorban hatan hatfélét mondanak”, hanem hogy ezek nem viták. Vitázni igazán csak két fél tud. Ennek megfelelően a műsorokban, amelyekre Nagy N. Péter utal, kifejezetten közöltem (szöges ellentétben azzal, amit sugall), hogy a kétszereplős vitákat egyáltalán nem ellenezném. (Betlen János)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.