Öt újabb BKV-gyanúsított

Öttel bővült a BKV-ügyek miatti gyanúsítottak száma. A közlekedési vállalat volt marketingosztály-vezetője,V. Ágnes, valamint Sz. László volt stratégiai és P. Péter egykori kommunikációs igazgató, illetve É. Bernadett és M. György beosztottak a rendőrség szerint aggályos kommunikációs és PR-szerződések előkészítésében működtek közre.

A rendőrség valamennyiüket jelentős értékre elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítja, és tegnap ki is hallgatta őket. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője szerint mindannyian panasszal éltek a gyanúsítás ellen, volt, amelyikük megtagadta a vallomástételt, de olyan is akadt, aki vallomást tett. Az öt új gyanúsított öt, összesen 117 millió forint értékű szerződés megkötésében vett részt.

A BKV-ügyekben korábban hűtlen kezeléssel gyanúsított Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főpolgármester volt főtanácsadóját, Antal Attila házi őrizetben lévő volt vezérigazgatót és Zelenák Tibor egykori kommunikációs főosztályvezetőt eközben újabb, hatvanmillió forint értékű hűtlen kezeléssel gyanúsították meg.

A BKV-ügyeknek eddig is tucatnyi gyanúsítottja volt. A rendőrségi nyomozás három szálon fut: vizsgálják több mint száz volt, illetve jelenlegi BKV-munkavállaló végkielégítését, illetve esetlegesen törvénytelenül kapott juttatásait.

A második szálat a BKV által szükségtelenül igénybe vett tanácsadói és kommunikációs szerződések jelentik. A harmadik szál pedig egy vesztegetési ügy, amelyben a gyanú szerint BKV-vezetők is részesültek kenőpénzből olyan cégek révén, amelyek a piacinál magasabb áron juthattak megbízásokhoz, főként a Budapest Airportnál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.