„Tudom, kik a komcsik”

Három csapással vágott vissza a Kuruc.info szélsőjobboldali portál az elmúlt hetek Jobbikot ért fideszes támadásaira, és a portál szerkesztői újabb csapást ígérnek mára is.

Szerdán a békési fideszesek „dolgairól” és a Pokorni Zoltán vezette XII. kerületben vélelmezett bűnökről rántották le a leplet, és közzétettek egy feltehetőleg titokban készült felvételt, mely szerint mégiscsak létezik olyan fi deszes választói adatbázis, amelyből – a Kubatov Gábornak, a Fidesz kampányfőnökének és pártigazgatójának tulajdonított felvétel tanúsága szerint – a 2009-es pécsi időközi polgármester-választáson például pontosan meg tudták mondani, hogy kik voltak azok a „komcsik”, akik elmentek szavazni, de nem Páva Zsoltot, a Fidesz jelöltjét támogatták. Kubatov szerint pártja átáll az online adatbázis-kezelésre, így azt is tudni fogják, hogy aktivistáik közül ki végez tényleges adatgyűjtést a környezetében.

Az MSZP rendőrségi és ügyészségi feljelentést tesz, és az Országos Választási Bizottság elé viszi az ügyet. Mesterházy Attila, a párt kormányfőjelöltje bocsánatkérésre szólította fel a Fideszt. A legnagyobb ellenzéki párt az MSZP és a Jobbik kétségbeesett lejáratási kísérletéről beszélt, és tagadta a törvénytelen adatbázis létezését. Az ügyben vizsgálatot helyezett kilátásba Jóri András adatvédelmi biztos is.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója interjút ad az MTI-nek 2010 januárjában
Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója interjút ad az MTI-nek 2010 januárjában
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.