'Ez nem fenyegetés, ez az utolsó lehetősége!'

Hangfelvétel is bizonyítja, hogy Mádly Zsolt (Fidesz–KDNP) fóti polgármester fenyegetőnek ható ultimátumot intézett a helyi közszolgáltató cég ügyvezető igazgatójához, mondván: vagy lemond önként, vagy börtönbe kerül. Az érintett feljelentést tesz, a polgármester egyelőre nem kommentál.

Nem vonzhatunk befektetőket, nem szerepelhetünk sikeresen pályázatokon, ha nem keltjük jó hírét szép városunknak. Csak úgy várhatjuk el a város polgáraitól, hogy törvénytisztelő lakók legyenek, ha választott vezetőik járnak ebben az élen – ezek a mondatok szerepeltek Mádly Zsolt fóti polgármester Fót a tét című választási programjában. Ehhez képest a KDNP és a Fidesz által támogatott jelöltként fölényesen megválasztott fóti polgármester a múlt pénteken az irodájában különös ultimátumot intézett a helyi Közszolgáltató Kft. ügyvezetőjéhez. Mint azóta kiderült, a beszélgetést rögzítették, ennek egy másolata lapunkhoz is eljutott. Megkerestük az érintett igazgatót, Simó Attila azonban kérdésünkre csak annyit közölt: a felvétel hiteles, de az ügyről nem kíván érdemben nyilatkozni, mert feljelentést tesz, a nyomozást pedig nem kívánja befolyásolni. Lapunk tegnap többször is kereste Mádly Zsoltot, hogy álláspontját kérje az elhangzottakról, de sem telefonon, sem e-mailben nem értük utol lapzártánkig. Korábban küldött levelében ezzel kapcsolatban csak annyit közölt: információink nem pontosak és súlyos csúsztatásokat tartalmaznak.

Annyi bizonyos, hogy a birtokunkban lévő hangfelvételen egyértelműen kivehető a Mádly Zsolt és Simó Attila közötti alábbi párbeszéd: Mádly Zsolt: „(...) Most egy olyan gentlemen agreementet ajánlok fel, amelyet úriemberek között szoktak felajánlani, én Önt nem tartom annak (...) Azért mondom, nem véletlenül nem fogok Önnel kezet. (...) Adja be önként a lemondását, vagy április 11-e után a Zuschlag sorsára fog kerülni.”

Simó Attila: „Most Ön megfenyeget engem, Polgármester Úr?” Mádly: „Nem fenyegetem meg. Minden egyes számláját, minden egyes munkaszerződését (...), és a gazdasági rendőrség egészen másképpen fog vizsgálódni április 11-e után (...) már nem lesz befolyása (...) Önnek májusban lejár a szerződése, az Ön szerződését nem fogjuk meghosszabbítani, tehát, jobban tenné, ha önmagától lemondana.”

Simó: „Ezt vegyem fenyegetésnek, Polgármester Úr?”

Mádly: „Ne vegye fenyegetés-

nek. Én felajánlottam, hogy békességben el lehet menni.”

Simó: „Ezt hívják fenyegetésnek.”

Mádly: „Ez nem fenyegetés, ez az utolsó lehetősége Önnek.”

Simó: „Mihez képest?”

Mádly: „Ahhoz képest, hogy ne legyen börtöntöltelék a Zuschlaggal együtt!”

Simó: „Börtöntöltelék, én?”

Mádly: „Igen, Ön! A Zuschlag is ezt gondolta (...) Meg fogjuk vizsgálni, kilenc-tízmilliós olyan számlák vannak, amelyek mögött nincs valódi teljesítés. Úgyhogy most fontolja meg, hogy feláll önként vagy börtönbe megy.”

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője tegnap az esetről azt mondta: az, hogy Mádly Zsolt nem csak fenyegetőzött, de intézkedéseket is ígért, kifejezetten félelemkeltő. Magyarország felkészülhet arra, hogy a rendőrség elé kerülő ügyeknek lesz egy elfogulatlan, szakértői és egy fideszes érdekeknek megfelelő olvasata is – vélte a szóvivő, egyúttal arra kérve a nyomozó hatóságokat, hogy adjanak választ Mádly Zsolt szavaira: „mondják meg, hogy vajon tényleg lesz-e két ügyintézés a nyomozások során: egy fideszes és egy szakmai?” Budai Bernadett a sajtótájékoztatón közölte: elvárják, hogy a fóti önkormányzat elhatárolódjon a polgármester szavaitól, a fótiak nyugalma érdekében pedig követelik, hogy Mádly Zsolt távozzon a közéletből. Az ügyben sem a Fidesz, sem a KDNP nem foglalt állást.

A fóti önkormányzat testületi ülésein egy idő óta forró a hangulat
A fóti önkormányzat testületi ülésein egy idő óta forró a hangulat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.