Voks 2010

Felfüggesztették Földesi-Szabó mentelmi jogát

FelfüggesztetteFöldesi-Szabó László, a Magyarok Egymásért Szövetsége képviselőjelöltjénekmentelmi jogát tegnap az OBV. Földesi-Szabó Tolna megye 2. számú egyéni választókerületében indul jelöltként. Mentelmi jogának felfüggesztése iránt a Fővárosi Bíróság fordult az OVB-hez, mert ellene több mint kétmilliárdos csempészés és sikkasztás miatt büntetőeljárás van folyamatban. Az OVB döntésének indoka, hogy a büntetőeljárás tárgyát képező cselekményre az országgyűlési képviselők 2010. évi választását megelőzően került sor, és a büntetőeljárás nem áll öszszefüggésben a választási eljárással. (MTI)

Korlátozná a közhatalomban lévők mandátumát az LMP

A LehetMás a Politika (LMP) azt javasolja, hogy korlátozzák a közhatalom szereplői, így az országgyűlési és önkormányzati képviselők, a polgármesterek, de a kamarai, bírósági vezetők működési idejét is, hogy ne tölthessék be a tisztségüket korlátlan ideig. Schiffer András, a párt országos listavezetője zalaegerszegi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: egy esetleges alkotmánymódosítás esetén a párt partner lenne abban, hogy a betölthető ciklusok számára korlátozzák, hogy például „ne lehessen 16-20 évig trónolni egy város élén”. Ezt a helyi közéletben fontosabbnak tartaná, mint országosan, mert a „trónoló polgármesterek és klientúrájuk helyben megfojtják a véleményszabadságot”. (MTI)

A Századvégnél a Jobbik megelőzte az MSZP-t

A Fidesz továbbra is jelentős fölényben van a többi párttal szemben, a második helyért azonban a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint éles küzdelem folyik az MSZP és a Jobbik között. Utóbbit a megkérdezettek közül ezúttal többen támogatták, mint a szocialistákat. A kutatás szerint továbbra is három párt jutna be biztosan a parlamentbe. Ha most vasárnap lenne a választás, a Fideszre a megkérdezettek 36 százaléka voksolna, a Jobbik támogatottsága 12 százalék, míg a szocialistákra 11 százalék adná a szavazatát. Az MDF és a Lehet Más a Politika 1, illetve 2 százalékon áll az összes megkérdezett körében. A biztos szavazó pártot választók 59 százaléka a Fideszt, a Jobbikot 17, az MSZP-t 16 százalék választaná. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.