Eperjeske nem kért a Jobbikból

A településen élők negyven százaléka roma, s ők fenyegetve érezhetik magukat a gárdistákkal és nemzetőrséggel felvonuló Jobbiktól – ezt mondta tegnap Pásztor Gábor, Eperjeske polgármestere, akinek utasítására a Jobbik a hét végén nem tarthatta meg kampányrendezvényét a helyi iskolában.

– Nem engedtem szétrombolni, amit az elmúlt években keserves munkával felépítettünk: itt romák és nem romák békében élnek egymás mellett, a közbiztonság jó. A Jobbik azonban félelmet kelt és békétlenséget szít, ezért próbáltuk meg a rendezvényüket legalább a közintézményektől távol tartani – mondta tudósítónknak Pásztor Gábor, az ezerháromszáz lelkes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Eperjeske független polgármestere, akinek utasítására a Jobbik vasárnapi kampányrendezvényét nem tarthatta meg a helyi általános iskolában. A párt így az egyik parkolóba szorult: a százfős rendezvényen alig tíz-tizenöt helybéli vett részt, a többiek, jórészt buszokkal, máshonnan érkeztek.

A polgármester szavai szerint a párt a házasságkötő termet vagy az általános iskolát akarta kibérelni, a képviselőtestület tagjai azonban politikai rendezvény céljára egyik közintézményt sem adták oda.

– Nemcsak a Jobbik, hanem más pártok hasonló kérését is elutasítanánk – mondta a falu első embere. – Eperjeske lakosainak csaknem negyven százaléka roma, akik a gárdistákkal és nemzeti őrsereggel felvonuló Jobbik miatt fenyegetve érezhetik magukat. Nekem polgármesterként az a dolgom, hogy megvédjem az ittenieket: ha annak idején elfogadtam a voksaikat, kötelességem most kiállni értük – tette hozzá Pásztor Gábor, akit a vasárnapi nagygyűlésen lemondásra szólította fel a Jobbik helyi képviselőjelöltje. Az eperjeskei fórumon szónokló Morvai Krisztina szerint elszomorító, hogy a helyi elöljáró betilthatja egy lakossági fórum megtartását.

Az eperjeskei polgármester erre reagálva érdeklődésünkre azt mondta: áll a támadások elébe, neki nincs miért magyarázkodnia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.