Célkeresztben Csepel volt rendőrkapitánya

Hétfőn hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás gyanújával nyomozást rendelt el a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában tavaly januárban történt kettős gyilkossággal összefüggésben.

A BRFK pénteken küldte meg az ügyészségnek azokat az iratokat, amelyek számos megválaszolatlan kérdést vetettek fel a csepeli kettős gyilkosság előzményeivel és a nyomozás közben történtekkel összefüggésben. E kérdések megválaszolására olyan nyomozásokra lehet szükség, amelyekre kizárólag az ügyészség jogosult.

Mint beszámoltunk róla: a rendőrség vezetői is csak két hete tudták meg, hogy kivégzése napjának délelőttjén Takács József igazgató a csepeli rendőrkapitányságon járt, mert fel akarta jelenteni Deme Gábort, az iskola gazdasági igazgatóhelyettesét. Feljelentésének azonban nincs nyoma a rendőrségen. Császár Mihály, Csepel azóta menesztett rendőrkapitánya tagadta, hogy Takács azért járt nála, hogy feljelentést tegyen, a rendőrök viszont azt állították, másnap 11 órára kapott időpontot Takács a feljelentés megtételére. Az igazgatót azonban még aznap este lelőtték.

Gyilkosáról, Kun Tamásról, a biztonsági őrként is foglalkoztatott pedellusról kiderült, hogy régi ismerőse a kapitánynak, ő ajánlotta biztonsági őrnek az iskolának. A Papp László tanár zsebében elrejtett kismagnó rögzítette, hogy Kun aznap este Deme Gáborral együtt érkezett az iskolába. Az egyik emeleti tárgyalóban Takács és Papp László várták őket. Miután Kun lelőtte Takácsot, arra utasította Pappot, hogy adja át neki Takács bőrtáskáját. Azt a táskát, amelyben délelőtt Takács a feljelentést vitte Császár Mihály irodájába.

Honnan tudta Kun, hogy mit rejt Takács bőrtáskája? És hol van ma az a táska és a benne tartott bizonyítékok, amelyek Deme Gábornak az iskola gazdasági igazgatójaként elkövetett visszaéléseit igazolták? Kun Tamás több forrásunk szerint is felhívta Császár Mihályt a gyilkosság után, aki kevéssel ezután bement hozzá a kórházba. A gyilkossági ügyben eljáró nyomozók azonban nem csak ezt furcsállották. Egyikük úgy fogalmazott, hogy „Császár Misiről folyamatosan az derült ki, hogy mindig mindent tudott, de magától nem segített volna”. Nem ez az egyetlen eset, amikor Császár súlyos bűncselekmények elkövetőinek környezetében tűnt fel. Személyét összefüggésbe hozták a Koszi-klánként elhíresült bűnszervezet egyes tagjaival és egy másik gyilkosság elsőrendű vádlottjával is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.