Cozma-ügy: hárman ismét előzetesben

Helyt adott az ügyészi fellebbezéseknek a Veszprém Megyei Bíróság, és ismét előzetes letartóztatásba helyezett három férfit a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal gyanúsított személyek közül.

Mint arról lapunkban hírt adtunk, az első fokon eljáró nyomozási bíró a garázdasággal gyanúsított 25 személy közül hétnek szüntette meg az előzetes letartóztatását: hárman házi őrizetbe kerültek, négyükkel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, ám ezek ellen a határozatok ellen a Veszprém Megyei Főügyészség fellebbezést nyújtott be.

A hét fellebbezésből eddig hatot bírált el a másodfokon eljáró megyei bíróság, legutóbb az enyingi R. István, valamint a pécsi K. Róbert és K. Henrik ügyét, akiknek a házi őrizet és a lakhelyelhagyási tilalom helyett újra elrendelte az előzetes letartóztatásukat. Frankó Mariannától, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: a rendőrök szombaton mindhármukat visszaszállították a börtönbe. A megyei bíróságnak a kényszerintézkedésekről szóló fellebbezések közül már csak egyet kell elbírálnia, amelyre várhatóan hétfőn kerül sor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.