Bokros a pártkomisszárokról

„Gyalázatos pártkomisszárok.” Bokros Lajos szerint így működtek a budapesti és az országos választási bizottságok pártok által delegált tagjai, amikor az MDF-jelöltekről és -listákról kellett dönteni. Az MDF miniszterelnök-jelöltje a Vasárnap Reggel című lapnak azt mondta, „a Fidesz–Jobbik–MSZP nagykoalíciós próbálkozásai ellenére is szilárd alapokon áll a demokrácia”. Ezt bizonyítja szerinte, hogy a fővárosi és az Országos Választási Bizottság szakmai tapasztalatokkal rendelkező tagjai osztották az MDF-álláspontot.

Noha az OVB pénteken az MDF budapesti és országos választási listáját is nyilvántartásba vette, a hét végén „kriminalizálódott” a kopogtatócédulaügy; Farkas Tibor, aki a XVII. kerületben indul, ajánlószelvényeit a rendőrség egy feljelentés alapján lefoglalta. Egy feljelentő pénteken azt állította, hogy a képviselő törvénytelenül gyűjtött kopogtatókat. Az ügyben a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanújával indult eljárás ismeretlen tettes ellen. Farkas viszont hamis vád miatt feljelentést tett, azt pedig közleményben utasította vissza, hogy törvénytelenül kapott volna ajánlószelvényeket. Az MDF egy másik budapesti jelöltje, Király Zoltán is fellebezett szombaton a helyi választási bizottság döntése ellen – a nevét ugyanis pénteken törölték a szavazólapról, arra hivatkozva, hogy valaki megtámadta a nyilvántartásba vételét. Szombaton sajtótájékoztatóján mutatta be azt a hivatalos igazolást, amely szerint jelöltként nyilvántartásba vették.

Egyfajta „perverz összjáték” folyik a választási bizottságokban az MDF kiszorítására – így kommentálta a történteket az MDF szóvivője. Kerék-Bárczy Szabolcs tudatta: a Fővárosi Bíróság vasárnapi döntése szerint Király Zoltán indulhat egyéni jelöltként Budapesten.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.