Röviden

Baka májusra ígéri a bírósági koncepciót

Várhatóan május második felére készül el a hazai bíróságok átfogó stratégiai koncepciója, amely a szervezetet érintő reformjavaslatokat fogalmazza meg az új parlament számára. Baka András, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a legfontosabb bírósági területek vizsgálatára létrejött hat bizottság befejezte munkáját, jelentéseiket, javaslataikat bírósági vezetők és az OIT vitatja meg, a végleges koncepció ezután áll össze. Az OIT elnöke pénteken Pécsett szólt arról is, hogy a jövőben szeretnék erősíteni a sajtó szakértelmét a bírósági híradásoknál. (MTI)

Kiss Ernőnek tilos az egyenruha viselése

Eltiltotta az egyenruha viselésétől és rendfokozata használatától Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornokot a rendészeti miniszter. Forgács Imre Bencze József országos főkapitány javaslatára hozta meg döntését. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Kiss Ernő az utóbbi időben tanúsított magatartásával megbotránkozást keltett a közvéleményben, és rombolja a rendőrség tekintélyét. Kisst szerda éjszaka találták meg félmeztelenül, öntudatlan állapotban, vérző fejjel, ittasan a XII. kerületben. (MTI)

Előzetesben marad Mesterházy Ernő

Előzetes letartóztatásban marad a BKV-üggyel összefüggésben gyanúsított Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester volt főtanácsadója a Fővárosi Bíróság döntése értelmében. Zelenák Tibort, a BKV volt főosztályvezetőjét ugyanakkor szabadlábra helyezte a másodfokú bíróság. (MTI)

Elkelt a százezredik szociális üdülési csekk

Átadta a szociális alapon juttatott százezredik üdülési csekket a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pénteken Budapesten. Az üdülési alapítvány idén 1,5 milliárd forint értékben alacsony jövedelmű, úgynevezett kisnyugdíjasoknak, 1,3 milliárd forintért kisgyermekes anyukáknak, családoknak, 300 millió forint értékben fogyatékosoknak, 100 millió forintért pedig szakiskolákban tanulóknak nyújt szociális támogatást üdülési csekk révén. (MTI)

Vasárnaptól nyári időszámítás

Harminc évvel ezelőtt, 1980. április 6-án vezették be Magyarországon a nyári időszámítást, de ezt az első időpontot kivéve minden év március utolsó vasárnapján, hajnali 2-kor kell az órákat átállítani. Az alternatív időszámítást, amelyben a helyi időt 1 órával előre állítják az adott időzóna idejéhez képest, elsőként az Egyesült Államokban vezették be 1916-ban. Ugyanabban az évben nálunk is meghonosították, 1958 és 1979 között azonban nem alkalmazták a nyári időszámítást, majd 1980-ban villamosenergia-megtakarítási célból ismét átállítjuk az órákat. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.