Névtáblák vitája

Kudarcba fulladt a Politológus Hallgatók Országos Egyesületének konferenciája. Az ELTE-n tartott kétnapos rendezvényen ugyanis egyetlen alkalommal sem sikerült egy asztalhoz ültetni az országos listát állító pártok képviselőit. Csütörtökön Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatóját várták hiába a kampányfőnöki beszélgetésre, tegnap pedig a fiatalok politikai szerepvállalásáról tartott vitát mondta le Makay Zsolt, az MDF választmányi elnöke.

A legnagyobb horderejű(nek ígérkezett) vitát, az országos listát állított pártok vezetőinek fórumát pedig meg sem tartották, miután a meghívott előadók (Kovács László – MSZP, Pokorni Zoltán – Fidesz, Mile Lajos – LMP, Dávid Ibolya – MDF, Retkes Attila – SZDSZ, Szegedi Csanád – Jobbik) közül csak Mile és Szegedi, illetve Dávid Ibolya helyettKerék-Bárczy Szabolcs szóvivő jelent meg. (A Civil Mozgalmat pedig meg sem hívták.) A szervezők sajnálkozva jelentették be, hogy több meghívott nem tudott eljönni, a lemondást sem ők, sem a pártok nem indokolták.

Információink szerint a több hónapja megszervezett, ám órákkal korábbra tervezett rendezvényt az utolsó pillanatban mondta le a Fidesz, de azt nem közölték, hogy miért. Kovács László azt nyilatkozta, szívesen részt vett volna az egy órára meghirdetett rendezvényen, de az utolsó pillanatban tolták el fél háromra a vitát, amikor más programja volt, ezért ment volna helyette Szekeres Imre elnökhelyettes. A cserét azonban a szervezők elutasították, amit az MSZP úgy interpretált: a szervezők „kitiltották” Szekerest. Holott a szervezők következetesen elutasították a cseréket, így nem engedték, hogy a Jobbikot Vona Gábor elnök képviselje a vitában a Brüsszelben tartózkodó Szegedi helyett (aki végül is hazautazott). Az MDF-et pedig – az OVB ülésén részt vevő elnök helyett – a szóvivő képviselte volna, de a szervezők ezt se engedték...

A két jelenlévő politikus közül LMP-s Mile Lajos csendben elhagyta a helyszínt (bár annyit távozóban elejtett, hogy „Egy élmény volt”), ellentétben Szegedi Csanáddal, aki az ELTE bejárata előtt rögtönzött sajtótájékoztatón – az egyetemisták látható örömére – pocskondiázta a politikai ellenfeleket, mondván, „mint a vadmalacok, futnak a Jobbik érvei elől”.

Nem tudták megtartani az országos listát állító pártok vezetőinek fórumát
Nem tudták megtartani az országos listát állító pártok vezetőinek fórumát
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.