Cozma-ügy: jogerős kényszerintézkedések

Három jogerős határozat született csütörtökön a Veszprém Megyei Bíróságon a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal gyanúsított személyek ügyében.

Az elmúlt héten az első fokon eljáró nyomozási bíró a garázdasággal gyanúsított 25 személy közül hétnek szüntette meg az előzetes letartóztatását: hárman házi őrizetbe kerültek, négyükkel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

A Veszprém Megyei Főügyészség mind a hét elsőfokú döntés ellen fellebbezést nyújtott be arra hivatkozva, hogy álláspontjuk szerint – elsősorban a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt – továbbra is fennállnak az előzetes letartóztatás feltételei. Időközben a hét gyanúsított közül három enyingi és két pécsi férfi már a múlt pénteken elhagyhatta a börtönt, ketten viszont még rács mögött vannak, mivel az ő esetükben csak néhány nap múlva jár le az előzetes letartóztatásuk korábban meghatározott időtartama.

Kahler Frigyestől, a megyei bíróság szóvivőjétől megtudtuk: a hét ügyészségi fellebbezésből csütörtökön hármat bírált el a másodfokon eljáró megyei bíróság, amely a veszprémi – jelenleg még előzetesben lévő – B. Csaba esetében új határozat meghozatalára kötelezte a nyomozási bírót, az enyingi K. Sándor lakhelyelhagyási tilalmát helybenhagyta, míg a szintén enyingi S. Tamás lakhelyelhagyási tilalmát házi őrizetre súlyosbította. A másik négy fellebbezést várhatóan jövő hétfőn tárgyalják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.