Voks 2010

Külön pártként kezeli az MTV a KDNP-t

Az Országos Választási Bizottsághoz fordul az MSZP és az MDF, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy a köztévé pártokat bemutató műsorában külön pártként kezeli a Fideszt és a KDNP-t, pedig közös listán indulnak. Emiatt nekik együttesen 50 perc jut a többi párt 25 percével szemben, ami Nyakó István MSZP-szóvivő szerint „ellentmond a józan észnek, a verseny tisztaságának és a jognak is”. Az MDF is tiltakozott Dobos Menyhért, az MTV választási irodája vezetőjének döntése ellen, ami szerintük a köztelevízió politikai elfogultságát bizonyítja. Az MTV válaszul közölte, ők az ORTT 2006-os ajánlása alapján járnak el. A Magyar Rádió választási műsorában viszont egy jelölőszervezetként kezelik a Fidesz–KDNP-t, a közszolgálati rádióban nem jut külön műsoridő a KDNP-nek.

 

Szórólapozókat üldözött a fideszes jelölt

Kedden este Iszkaszentgyörgyön autóbalesetet szenvedett Törő Gábor, a Fejér Megyei Önkormányzat fideszes alelnöke, a Fidesz móri országgyűlési képviselőjelöltje. Úgy tudjuk, hivatali gépkocsijával üldözőbe vette azt a házaspárt, akik Bodajkon a politikus jövedelmi viszonyait fi rtató szórólapokat terjesztettek. A baleset akkor következett be, amikor Törő meg akarta akadályozni, hogy a szórólapozók beforduljanak egy udvarba. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, amelyben senki sem sérült meg. Törő a helyszínen lemondott a mentelmi jogáról, s közleményében azt ígérte: segíti a baleset körülményeinek feltárását. Az MSZP szerint Törőnek azonnal le kell mondania közgyűlési tisztségéről, a Fidesznek pedig vissza kell vonnia jelöltségét. (Cs. P.)

Morvai mentelmi jogára hivatkozott a parkolóőröknél

Tiltott helyen, behajtási engedély nélkül parkolt tegnap a József nádor téren Morvai Krisztina. A parkolóőrök kerékbilincset akartak rakni a Jobbik államfőjelöltjének kocsijára, amikor a politikus visszaért. Az EU parlamenti képviselője mentelmi jogára hivatkozva próbálta elkerülni a hétezres helyszíni bírság kifizetését, sőt hangos szóváltásba keveredett a parkolóőrökkel. Az eset egyik tanúja szerint a jobbikos politikus nem akarta kifizetni a kerékbilincselésért kiszabható helyszíni bírságot. Végül akkor volt hajlandó leróni a bírságot, amikor az őrök szabálysértési eljárást helyeztek kilátásba. (Index.hu)

Nyílik az olló a Fidesz és az MSZP között

Március közepére 57 százalékra emelkedett az aktív, részvételüket biztosra ígérő szavazók köré ben a Fidesz támogatottsága a január elején mért 42 százalékról – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből, amelyet a Heti Válasz megbízásából készített. Az MSZP a biztos választóknál nem tört ki a 10-12 százalékosból, s a Jobbik sem haladta meg tartósan a 10 százalékot. (Inforádió)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.