Kémrepülők: fegyelmi eljárás az NHK elnökével szemben

Nem merült fel politikai felelősségre vonás szükségessége a magyar légtérbe berepült izraeli gépek ügyében – hangzott el a kabinet tegnapi ülését követő kormányszóvivői tájékoztatón.

Szollár Domokos leszögezte: az izraeli gépek „átstartolós” gyakorlatot hajtottak végre a múlt héten, ami nem járt semmiféle nemzetbiztonsági kockázattal, a gyakorlatra engedélyt kaptak a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól, és azt a szabályoknak megfelelően hajtották végre. A lefolytatott vizsgálat azonban kiderítette, hogy a közlekedési hatóság nem tett maradéktalanul eleget a kormányrendeletnek megfelelő engedélyezési protokollnak. Ezért Hónig Péter közlekedési miniszter fegyelmi eljárást indít a közlekedési hatóság elnökével szemben is, mert álláspontja szerint az elnök közvetetten felelős lehet azért, hogy az alá tartozó szervezetek nem tartják be a jogszabályokat –közölte a kormányszóvivő.

Szollár Domokos bejelentette, hogy a kormány a jövő héten tárgyalja a magyar légtér igénybevételéről szóló kormányrendelet módosítását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.