Gőzerővel épül az új Köki

Sokévnyi várakozás és civakodás után végre elérhető közelségbe került Budapest egyik legzavarosabb látképét nyújtó városrészének, a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti terület megújulása. A hatalmas épületkomplexum októberre lesz teljesen szerkezetkész állapotban.

A Kőbánya-Kispest (Köki) csomópont területén gőzerővel épül az új üzletközpont és a hozzá tartozó intermodális közlekedési csomópont. Ezzel a beruházással megvalósul Budapest egyik legkomplexebb városrész-megújító beruházása.

A földszint már 80 százalékban szerkezetkész
A földszint már 80 százalékban szerkezetkész

Hamarosan mindenki szó szerint fellélegezhet, mivel véget ér az a tarthatatlan állapot, ami évtizedekig jellemezte a lepusztult csomópontot. A Köki Terminálon a jelentős közlekedési fejlesztések mellett látványos tempóban épül a háromszintes multifunkcionális bevásárlóközpont, melyben több mint 200 üzlet kap majd helyet. Egy új barkácsáruházat is felhúznak, de lesznek irodahelységek, ügyfélszolgálatok, éttermek, kávézók és egyéb szórakoztatóegységek is.

Az építkezés az ütemezésnek megfelelően halad. Az épület pinceszintje teljes egészében elkészült és megkezdődtek a szakipari munkálatok. A földszint már 80 százalékban, az e feletti részek csaknem húsz százalékban szerkezetkészek. Az előzetes ütemterv alapján pedig idén októberre a teljes építmény szerkezetkész átadása megtörténik.

Erőteljes érdeklődés tapasztalható a bérlők részéről. A stabil beruházói és anyagi háttérnek, valamint a Köki Terminál Bevásárlóközpont látványos építkezésének eredményeként az elmúlt időszakban ismét több mágnesbérlő írta alá szerződéseit. Az elemzések azt mutatják, hogy a Köki Terminál rendkívüli adottságainak köszönhetően Budapest egyik legnagyobb forgalmú plázája lesz.

Korábban épp emiatt volt számos tiltakozás. A nyomukban elfogadott változtatásokkal ugyanakkor a beruházás környezetkímélőbb lett, s a kerületiek vásárlási- és szórakozási lehetőségeit is nagymértékben javítja. A környéken élők, és erre közlekedők kényelme érdekében egy szolgáltató központ is működik majd az új üzletközpontban, különféle ügyfélszolgálatokkal és postahivatallal.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.