Röviden

Hagyó: Senkitől nem vettem át bűnös pénzt

Hagyó Miklós a BKV-ügyeket vizsgáló fővárosi bizottságnak írt, 23 kérdésre válaszoló levelében leszögezi: sem Balogh Zsolttól, a fővárosi közlekedési cég korábbi megbízott vezérigazgatójától, sem mástól nem vett át, nem fogadott el „bűnös pénzt”. A volt MSZP-s főpolgármester-helyettes György István (Fidesz) bizottsági elnöknek tegnap juttatta el a kérdésekre adott írásbeli válaszát. Az utolsó kérdésre, miszerint érez-e politikai, jogi felelősséget a BKV-ügyek kapcsán, azt írta: politikusként van felelőssége, de mindenben törvényesen járt el. (MTI)

Szekeres katonai légügyi hatóságot sürget

Katonai légügyi hatóság ismételt felállítására tett javaslatot a kormányfőnek Szekeres Imre. A honvédelmi miniszter közölte: az izraeli katonai gépek repülési engedélyének kiadásáról nem értesítették se a tárcát, se a polgári és a katonai titkosszolgálatokat sem. Ez utóbbi jogszabályellenes, ezért folyik vizsgálat az ügyben. (MTI)

Perek az elmaradt sávolyi hitel miatt

Az biztos, hogy lesz jövője a sávolyi pályának, többféle megoldási lehetőség is kínálkozik erre – nyilatkozta Kovács Bence János, a beruházás előkészítésében résztvevő és az önerő egy részét biztosító Grupo Milton elnöke. A Balatonring befektetőinek álláspontjáról azt mondta: folytatni akarják a beruházás megvalósítását. A befektetők a kormánygarancia után kiadott, visszavonhatatlannak tartott MFB-hitelígérvény, szándékos károkozás, jó hírnév megsértése és rágalmazás, valamint a szerintük tudatos, a projekt ellehetetlenítését szolgáló dezinformációk miatt perelnek. Az MFB a döntést azzal indokolta, hogy a beruházótól nem kaptak megnyugtató javaslatokat a kockázatok kezelésére. (MTI)

Garázda kecskeméti képviselő

Garázdaság bűntettével gyanúsították meg tegnap a kunszentmiklósi rendőrkapitányságon Sípos László fideszes kecskeméti önkormányzati képviselőt, aki az ügy miatt mondott le az alpolgármesteri tisztségéről. Tavaly decemberben botrányba fulladt a kecskeméti megyei kórház pszichiátriai osztályának évzáró rendezvénye, mert azon verekedés tört ki. Az ügyben indult nyomozás megállapította: Sípos aktív szereplője volt a dulakodásnak, amelynek végül a rendőrség vetett véget. (Tudósítónktól)

Sztálin már nem díszpolgár Pécsett

Határozatban erősítette meg Pécs vezetése, hogy Sztálin már nem díszpolgára a városnak. Az önkormányzat csütörtöki közgyűlésén Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere nyújtotta be az előterjesztést. A levéltári adatok alapján Sztálin 1947-ben kapott díszpolgári címet Pécs akkori vezetésétől. Ugyanabban az évben, amikor jogellenesen letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták Kovács Béla egykori földművelésügyi minisztert, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Budapest 2004-ben fosztotta meg Sztálint a díszpolgári címtől. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.