Márciusi horoszkóp

KOS: Nyolcadikán az Oroszlánban járó Mars harmadfénybe kerül az Ön jegyébe lépő Vénusszal, ugyanakkor a Vénusz negyedfényben áll a Holddal, így Ön huszonharmadikán elindul nemzetet menteni. Nem tudja, a nemzetet pontosan mitől kellene megmenteni, vagy hogyan folyik a nemzetmentés, Ön csak bolyong az utcán, és a zsigereiben érzi, minden sejtjével tudja, hogy a nemzetet bármi áron meg kellene menteni. Ezt megpróbálja embertársai tudomására hozni, de a járókelők Önt elhessentik, értetlenül néznek Önre, nem érik föl ésszel, hogy a nemzetet biztonságba kell helyezni. Néhány nap, és Ön is így lesz ezzel, épp amikor a Mérleg jegyében álló telihold találkozik a Szaturnusszal, Ön a nemzetet mint egy zsákot letottyantja a körúton, érzelmei kihűlnek, lagymatagon legyint egyet, és hazamegy.

BIKA: Az ötödik házban járó Mars hosszabb időn át kvadrál az Ön jegyével, ezért az Ön hüvelykujját – ahogy ez kvadrátok idején szokás – le szándékozik harapni egy BKV-ellenőr. Ön azonban, amikor az ellenőr üstöke már veszedelmesen közel kerül az átharapandó objektumhoz, az ujját elkapja, lajbizsebéből érvényes bérletjegyet vesz elő, a bérletjegyet pikírt mozdulattal a hüledező ellenőr orra alá dugja, az a lendületet megpróbálja valamelyest visszafogni; hogy veszi az ki magát, ha egy ellenőr érvényes bérletbe harap. Az ellenőr fogai épp a bérletjegy előtt zárulnak össze; azonban mégsem rajta. Ezt köszönje a planéták irgalmának; kérdés, mivel utazna a továbbiakban, az átharapott bérletjegyet más ellenőrök elfogadnák-e.

IKREK: Huszonegyedikén az Ön jegyében járó Hold harmadfénybe kerül a Nappal és Szaturnusszal, tehát Önön eluralkodik a hurráoptimizmus, ragaszkodik hozzá, hogy épüljön meg a bősi erőmű, nyissák vissza az összes cukorgyárat, legyünk megint a vas és acél országa, és reggeli előtt mindenki énekelje el a Szulikót. Amíg a Hold hatodfényben áll a Marssal, Önnel nem lehet kezdeni semmit.

RÁK:Tizennyolcadika után a Merkúr is és a Vénusz is kvadrátban áll az Ön jegyével, így az Ön körzeti orvosa hatszáznyolcvan per négyszázas vérnyomást mér önnél, a doktor rémületében öszszeesik, Ön újraéleszti, de megbánja, mert a doktor feléledve azt mondja Önnek, amennyiben Ön nem halott és ez nem a túlvilág, az Ön vérnyomását egyetlen módon lehet kompenzálni, ha Ön a továbbiakban naponta másfél kilóval kevesebb sót eszik. Tokaszalonnát meg egyáltalán. (Jóllehet Nap–Szaturnusz oppozíció idején ez teljesen normális vérnyomás).

OROSZLÁN: A Mars harmadfényben áll a Nappal és a Merkúrral, hó végén az Ön jegyében randevúzik a Holddal: Ön, épp amikor a Hold és a Mars találkozik, a Szépművészeti Múzeumban szemkontaktusba kerül egy mályvaszín kalapos nővel, a mályvaszín kalapos nő gyönyörű, titokzatos, pillantása buja és perzselő, kesztyűbe bújtatott kezével megérinti az Ön vállát, Önt az érintés áramütésként éri, közelebb lép a nőhöz, a nő a mozdulatot viszonozza, a mályvaszín kalap megbillen, Önök egy pillanat múlva öntudatlan ölelésbe hullnak, Önök körül a világ elsüllyed, egész amíg a Nap kvadrátba nem kerül a Plútóval, ekkor a mályvaszín kalapos nő észveszejtő tekintete kihűl, kibontakozik az ölelésből, az Ön vállát, hogy a távolságot jelezze, kissé hátrébb tolja, visszalép a vászonra, és úgy néz Önre, mintha soha nem látta volna.

SZŰZ: Huszonötödikén a Plútó az ötödik házban van: fusson, ahogy csak bír, meg ne álljon, amíg planétát vagy akár csupán planétához hasonló dolgot lát.

MÉRLEG: A Szaturnusz még huszadikán is szemben áll a Halakban járó Nappal, így Ön megtámadja a sarki tejboltot. Mert nincs benne Pilsner Urquell. Önben nincs semmi előre megfontolt, tettét nem készíti elő, egyszerűen csak konstatálja, hogy megint nincs Pilsner Urquell, ahogy teszi ezt minden egyes napon. Csakhogy amíg máskor rezignáltan belenyugszik a megváltoztathatatlanba, és betesz a kosarába egy lélektelen Drehert, most – a Szaturnusz retrográd mozgása miatt – egy pillanat alatt átérzi a szóban forgó tejboltnak az idők kezdete óta (s talán az idők végezetéig) tartó pilsnertelenségét, a pilsnertelenség kortalanságát és időtlenségét, az egész Pilsner Urquell nélküli élet reményvesztettségét, felkap tehát egy kőbányait, bedugja az ingujjába, kőbányainak látszó tárgyként letartóztatja vele a tejboltost, a másik karjával finnyákolva fölnyalábol három üveg Drehert, és a sokkos állapotban lévő tejboltosnak a „Legközelebb legyen Pilsner Urquell” mondatot egykedvűen odavetve, rezignáltan távozik.

SKORPIÓ:Negyedikén a Hold az Ön jegyébe lép és trigonba kerül a Merkúrral, ötödikén pedig a Nappal, ezért huszonnegyedikén hoznak Önnek egy nokiás dobozt. A nokiás dobozt Ön nézegeti, forgatja, telefon, semmilyen alkatrész nincs benne, ha megrázza, nem kotyog, mégis van súlya, testessége, nehézkedése, Ön csodálkozva kísérli meg kinyitni, a teteje be van ragadva, amikor azonban a beragadt fület épp sikerülne kiszabadítania, a nokiás dobozt – köszönje a kvadráló Plútónak – egy szekrény méretű ember elragadja Öntől. Ön csalódottan néz a szekrény méretű ember és a nokiás iskátula után, keze még a doboznyitás mozdulatát őrzi, a nokiás szelence azonban, anélkül, hogy megtudhatta volna, mi volt benne, az Ön számára örökre elveszett.

NYILAS: A tavaszi napéjegyenlőség napján, amikor a Merkúr kvadrál a Plútóval, a Nap belép az Ön ötödik házába, ami az APEH szerint mégiscsak sok. Így Önre mégis kivetik a vagyonadót. Örüljön. Ha a Nap az Ön tizenkettedik házába lépne, még jobban rákúrna.

BAK: Huszadikán a Nap a Kos jegyébe lép, így Ön találkozik egy kopogtatócédulával. A kopogtatócédula a Király utcán halad, megközelítőleg szemmagasságban, épp szembejön Önnel; Ön csudálkozó, tétova mozdulatot tesz, kis ívben a kopogtatócédula után fordul, megkísérli elolvasni, kié. A kopogtatócédula most az Ön orra előtt halad, az Ön lélegzete, mint papírsárkányt, táncoltatja – Ön utánanyúl, de az Önök mellett elhaladó troli szele följebb röppenti, a kopogtatócédula befordul a Hegedű utcába, s a valamikori Hegedű utcai iskola tetőcserepeibe akadva, a Nap–Szaturnusz oppozíció következtében, napokra lehorgonyoz. Horgonyozzon le Ön is: türelem kopogtatócédulát terem.

VÍZÖNTŐ: Márciusban a planétáknak semmi kedvük befolyást gyakorolni Önre.

HALAK: Van ebben a hónapban egy vibráló Vénusz–Uránusz kvadrát, amely Önt arra készteti, hogy követni kezdjen egy mályvaszín kalapos nőt, aki egy nokiás dobozzal a Dankó utcában közlekedik. Valahol a távolban egy szekrény méretű ember kullog.

A szerző az Élet és Irodalom munkatársa

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.