Röviden

Kórházban ápolják Paskai Lászlót

Vasárnap kórházba szállították Paskai László bíborost, nyugalmazott esztergom-budapesti érseket. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hivatalának tegnapi közlése szerint azóta állapota jelentősen javult. (MTI)

Lesz az MDF-nek listája Budapesten

Meglesz az MDF budapesti listája, a fórumra a fővárosiak is tudnak szavazni április 11-én –mondta lapunknak tegnap Csapody Miklós, MDF-es képviselő, akinek már a múlt héten összegyűlt a szükséges 750 kopogtatócádula a XI. kerületben. Lapunk úgy értesült, hogy öt képviselőjelöltnek már biztosan megvan a szükséges számú kopogtatócédula, s van még 4-5 olyan „tisztán” MDF-es képviselőjelölt, akinek ma vagy holnap meglesz a 750 szelvény. Dávid Ibolya a napokban nyomta meg vészcsengőt; ahhoz ugyanis, hogy az MDF Budapesten listát állíthasson, a 32 körzetből legalább nyolcban meg kell lennie hivatalosan is a képviselőjelöltek 750 cédulájának. Korábban megkérdőjeleződött azon ajánlószelvényekkel rendelkező jelöltek indulása, akiknek a neve mellett MDF–SZDSZ meghatározás szerepelt. (Cs. I.)

Megrongálták Juhászné Lévai Katalin molinóit

Megrongálták Juhászné Lévai Katalinnak, az MSZP Hajdú-Bihar megyei 4. számú egyéni országgyűlési képviselőjelöltjének a választási molinóit szombatra, illetve vasárnapra virradóan. A molinókat „két helyszínen: március 13-ra virradóra Tégláson, március 14-re virradóra pedig Nyírábrányban vandál módon levágták és megrongálták (kukába dobták)” – közölte tegnap a szocialista politikus, aki mindkét esetben bejelentést tett a rendőrségen. (MTI)

Sürgősségi centrum a Zala Megyei Kórházban

Több mint 70 millió forinttal támogatja a Zala Megyei Önkormányzat sürgősségi centrum kialakítását a zalaegerszegi kórházban; a megyegyűlés rendkívüli ülésen döntött a több mint 700 millió forintos beruházás önrészének biztosításáról. Zala megyében egyetlen egészségügyi intézményben sincs olyan sürgősségi osztály, amely a legmagasabb szintű, gyors, szakszerű és komplex ellátást képes nyújtani a sokszor életveszélyben lévő betegek számára. A sürgősségi centrum 1366 négyzetméteres alapterületen – 463 négyzetméter bővítéssel, valamint 903 négyzetméter átalakításával és felújításával – a jelenlegi baleseti ambulancia helyén épül meg. Belgyógyászati, sebészeti, gyermek- és traumatológiai ellátóhelyiségeket és vizsgálókat alakítanak ki az elkülönítésre alkalmas kórterem és sürgősségi laboratórium mellett. Az építkezés nyáron megkezdődhet. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.