Röviden

Szigorúbb rendelet a fegyvertartásról

A jövőben csak az kaphat saját tulajdonú sportlőfegyver-tartási engedélyt, aki legalább három éve igazolt tagja valamely sportegyesületnek. A fegyvertartási engedélyt kérőknek az új szabályok szerint előzetes pszichológiai alkalmassági vizsgálaton kell részt venniük. Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter a kormány tegnapi ülése után elmondta: a kabinet módosította a fegyvertartásról szóló kormányrendeletet, az egészségügyi miniszter pedig az orvosi alkalmassági szabályokról szóló miniszteri rendeletet. Az új szabályok szerint a pszichológiai alkalmassági vizsgálat nemcsak a sportlövőknek, hanem a vadász- és önvédelmi fegyverrel rendelkezőknek is kötelező. (MTI)

 

Sukoró: tanúként hallgatták meg Bajnait

Tanúként hallgatta meg Bajnai Gordon miniszterelnököt a Központi Nyomozó Főügyészség tegnap Sukoró-ügyben. Szollár Domokos kormányszóvivő tájékoztatása szerint a kormányfő a Központi Nyomozó Főügyészség főügyészének megkeresésére részletesen válaszolt az ügyészség kérdéseire a Sukoróra tervezett, és azóta ott meghiúsult turisztikai beruházással kapcsolatban. Emlékeztetett arra, hogy a kabinet tavaly nyáron a miniszterelnök kezdeményezésére belső vizsgálatot indított a telekcsere ügyében, elhangzott ugyanis az a vád, hogy a beruházó értékaránytalan földcserével jutott az adott területhez egy másik terület helyett. A kormányfő azt kérte a pénzügyminisztertől, hogy indítson el egy vizsgálatot a Nemzeti Vagyonkezelőnél, hogy igazak-e azok a vádak. A vizsgálat eredményeként és egy kapcsolódó ÁSZ-jelentés alapján Oszkó Péter miniszter azt kezdeményezte, hogy az érintett ingatlanokra vonatkozó cserét tegyék semmissé, állítsák vissza az eredeti állapotot. (MTI)

Demeter nem sértette meg Szilvásyt

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megállapította: a fideszes Demeter Ervin nem követett el jogsértést Szilvásy György volt titokminiszterrel szemben, amikor egy televíziós műsorban azt állította: Szilvásy „kétes körülmények között segített megszerezni” egy budapesti ingatlant (az V. kerületi Szalay utcában lévő egykori Képviselői Klubot) Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek. A Fidesz sajtóosztályának közleménye szerint az ítélőtábla kimondta: Demeter nem követett el jogsértést, a kijelentés elhangzásakor miniszterként tevékenykedő Szilvásy Györgynek mint politikai közszereplőnek az ilyen jellegű bírálatot és kritikát el kell tűrnie. (MTI)

Beszélgetés Kántor Lászlóval a Pallasban

Kándor Lászlóval, az Új Budapest Filmstúdió rendezőproducerével, a Túlélő képek – 34 erdélyi író 1989–2009 című könyv szerzőjével Kőrösi P. József beszélget ma este 6 órakor a Pallas Páholyban. (Budapest V., Alkotmány utca 15.) (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.