Demszky: Vajda és Hagyó vizsgálta a revizor leveleit

Vajda Pál és Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettesek vizsgálták a BKV-val kapcsolatban érkezett revizori leveleket, és azt állapították meg, hogy az azokban foglaltak teljesen megalapozatlanok – mondta Demszky Gábor főpolgármester (SZDSZ) szerdán az MTI-nek.

A főpolgármester ezt a HVG Online információjára reagálva közölte, amely szerint a BKV egyik belső ellenőre már 2006-ban levélben tájékoztatta őt arról, hogy a cégnél „lopnak, csalnak, sikkasztanak”. Demszky az MTI-nek azt mondta: miután megjelent a cikk, utánanéztek annak, hogy – idézzük – mi is volt ez az ügy. Mint mondta, írt neki valaki, s ő az ügyet – mivel az valójában a cégfelügyelet körébe tartozott – kiszignálta Vajda Pálra, azzal, hogy vizsgálja ki. A később érkezett újabb levelet pedig Hagyó Miklósra szignálta ki, aki akkor a helyettese volt.

Hozzátette: a vizsgálatok azt állapították meg, hogy „tökéletesen megalapozatlanok” voltak a levélben foglaltak, amelyeknek „semmi, de semmi közük nincs a jelenlegi ügyhöz”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.