Voks 2010

A Mazsihisz voksolásra buzdít

AMagyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) arra buzdítja a híveket, hogy vegyenek részt a parlamenti választáson. Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója tegnap közölte: a Mazsihisz arra kéri egyházközségi tagjait, hogy „éljenek állampolgári jogukkal és kötelességükkel”, és menjenek el szavazni az áprilisi választáson. Azt, hogy melyik pártra adják voksukat – jegyezte meg –, a lelkiismeretükre bízzák. Az MTI kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, a Mazsihisz eddig sem adott semmiféle instrukciót az izraelita felekezetűeknek, ez az idei választáson sem lesz másként. Múlt csütörtökön a parlamenti választáson való részvételre buzdítottak a történelmi keresztény egyházak: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház is. (MTI)

Gyurcsány értékelő beszédet tart

Magyarországról, az elmúlt évekről és a tennivalókról mond összegző beszédet Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök aMagyar Demokratikus Charta nyilvános rendezvényén március 19-én – erősítették meg az MTI-nek a szervezet ügyvivői kedden. A távirati iroda úgy tudja, a volt kormányfőt a szervezet kérte fel a beszéd megtartására. A charta – amely a társadalmi kirekesztés elleni fellépés jegyében 2008. szeptember 6-án alakult meg – azért március 19-én tartja a nyilvános rendezvényt, mert 1944-ben ezen a napon lépték át a német csapatok Magyarország határát. (MTI)

Hagyó a lánya nevére íratta budai ingatlanjait

A BKV-botrányokban érintett Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes nemrég a lánya nevére íratta át két budapesti ingatlanját a hvg.hu értesülése szerint. Az ajándékozás tényét a politikus a Népszavának megerősítette, és azt közölte, semmi különöset nem lát ebben. A földhivatali dokumentumok szerint az ajándékozás március 5-én történt. A széljegy tanúsága szerint a budai ingatlanok immár Hagyó lányának nevén vannak, a politikus ugyanakkor haszonélvezeti jogot kapott. A távirati iroda telefonon kereste tegnap Hagyó Miklóst, ám a politikust nem érte el. A volt főpolgármester-helyettes ugyanakkor a Népszava online-on azt mondta: mindkét ingatlant 1998-ban vásárolta, most a lánya nevére íratta, semmi különöset nem lát ebben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.