Védőháló és „gördülő akciók”

Március elsején ismét „kifeszítette” a rendőrség azt a közbiztonsági hálót, amelyet a 2008–2009-ben romák sérelmére elkövetett gyilkosságsorozat idején alkalmazott a közterületi bűnözés visszaszorítása érdeké ben. Bencze József országos rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint 44 település kiemelt (24 órás) rendőri védelmet kapott, 256 helyen heti háromszor tartanak ellenőrzéseket a járőrök. A védőháló alá vont települések többnyire az ország válság sújtotta térségeinek halmozottan hátrányos helyzetű falvai. E térségekben az elmúlt egy hétben 3700 rendőr 23 ezer óra többletszolgálattal igyekezett rendet tartani a közterületeken. Az akcióban polgárőrszervezetek, településőrök és mezőőrök is részt vettek.

Bencze biztatónak nevezte a kezdeti tapasztalatokat. Nyolc nap alatt 308 bűnözőt fogtak el, 152-t bűncselekmény elkövetése közben értek tetten, és 141 ittas vezető jogosítványát vették el a rendőrök a helyszínen.

A főkapitány emlékeztetett rá, hogy márciusban országos közlekedési akció zajlik a gyalogosok és a kerékpárosok védelmében. Nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is figyelik a rendőrök, hogy a gyalog, illetve a két keréken közlekedők betartják-e a rájuk vonatkozó szabályokat.

A hónap végén ezer új rendőr lép szolgálatba, és megkezdi működését a Készenléti Rendőrség miskolci bevetési osztálya. Bencze szerint a „gördülő rendőrségi akciók” (a nagyobb létszámú járőröző, közlekedési és közbiztonsági ellenőrzéseket végző egységek időről időre más-más helyen tartanak rajtaütésszerű ellenőrzéseket) jelentősen javítják a közterületek biztonságát. Azt ígérte: a védőhálóprogram és a gördülő akciók folytatódnak. Újraértékelik az egyes települések közbiztonsági helyzetét, és ha szükséges, módosítják a rendőri jelenlétet.

Folyamatosak lesznek az ellenőrzési akciók
Folyamatosak lesznek az ellenőrzési akciók
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.