Debreczeni József: Rosszul állok

Még nem sikerült összegyűjtenie a választásokon való egyéni induláshoz szükséges 750 darab kopogtatócédulát az MDF-et erősítő Debreczeni Józsefnek – ezt a közíró megerősítette lapunknak.

A publicista arra a kérdésünkre, hogy az MDF hasonlóan nehéz helyzetben van-e a többi fővárosi kerületben is, azt válaszolta: csak részinformációi vannak a többi körzetről, de Budapesten alapvetően roszszabb a helyzet, mint vidéken.

Az atv.hu hírportál tegnap arról írt, hogy az MDF-nek a fővárosban „egyenesen csodára van szüksége ahhoz”, hogy területi listához jusson, ami súlyos következményekkel járhat: ha Budapesten ugyanis nem lehet majd az MDF-re szavazni, azzal szinte lehetetlenné válik a parlamenti küszöbhöz szükséges támogatás megszerzése. Az atv.hu saját forrásokra hivatkozva azt írta: az MDF több budapesti körzetben le is állította a kampányát, mert esélyük sincs összegyűjteni a szükséges cédulamennyiséget. Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője a megjelent hírekre úgy reagált: az MDF minden megyében és Budapesten is hamarosan területi listát fog állítani.

„A megjelent információ egyetlen igazságtartalma, hogy a fővárosban valóban a vártnál nehezebben halad az ajánlószelvények gyűjtése. Miután azonban egyes pártok szinte sáskahadként tarolták le Budapestet, ezen józan ésszel nincs mit csodálkozni. Ugyanakkor a cédulagyűjtési időszak félidejében járunk, így bő két héttel a leadási határidő előtt felesleges bárkinek is kongatnia a vészharangot”, írták közleményükben. Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakciójának kétnapos budapesti kihelyezett ülésén tegnap azt mondta: az MDF időarányosan jól áll, a pártnak mindenhol lesz listája.

Tegnapi lapzártánkig az Országos Választási Bizottság honlapjának tanúsága szerint az MDF színeiben eddig huszonnégy egyéni képviselőt vettek nyilvántartásba, a fővárosban egyedül Iván Jánosnak sikerült összegyűjteni és le is adnia a megfelelő mennyiségű kopogtatócédulát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.