Voks 2010

Balsai a posta székházáról is elszámoltatna

- A Fidesz kormányra kerülve a törvényes keretek között végrehajtja az elszámoltatást, ugyanis minden érintettnek felelnie kell azért, ami a közvagyonnal összefüggésben az elmúlt nyolc évben történt - mondta tegnap Balsai István. A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója a Népszava cikkére reagált, amely szerint az ellenzéki párt feljelentése nyomán különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomoz a Legfőbb Ügyészség a Magyar Posta székházának (képünkön) eladása miatt. Az ellenzéki politikus emlékeztetett: a Fidesz egyrészt a posta Krisztina körúti székházának értékesítése miatt tett feljelentést, másrészt a posta új, XIII. kerületi székházának bérletével kapcsolatban hűtlen kezelés gyanúja miatt még februárban. A Fidesz szerint a székház eladásánál olyan vagyonvesztés történt, amely megalapozza a hűtlen kezelés gyanúját. Közölte: a Buda egyik legdrágább helyén fekvő épületet négyzetméterenként alig 200 ezer forintért „pocsékolta el" a tulajdonjogot gyakorló vagyonkezelő, illetve a posta akkori vezetése. A vagyonkezelő szerint nem érte gazdasági hátrány a Magyar Postát. (MTI)

 

Új helyszínen Orbánék ünnepi nagygyűlése

Mégsem az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, hanem a Vár lábánál, a Dózsa György-szobornál lesz a Fidesz március 15-i nagygyűlése. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője a helyszínváltozást azzal indokolta: nem akarják kockáztatni a velük ünneplők nyugalmát, biztonságát. Az MSZP szerint fair lépés volt a Fidesz részéről, Nyakó István szóvivő szerint azonban az előzékenységet az is indokolta, hogy az MSZP jelentette be előbb a nagygyűlését. (MTI)

Gyurcsány a politikai küzdelemről

Egy demokrata nem fogja fel tragédiaként, ha elveszíti a hatalmat, mert aki a politikai küzdelemben nyer, az utána veszíteni fog – mondta Gyurcsány Ferenc volt kormányfő tegnap, egy kecskeméti lakossági fórumon. Szerinte minden demokrata politikus pályája vereséggel végződik. Hangsúlyozta azonban, hogy nem jól ismerik őt azok, akik arra gondolnak, hogy vereségre készülne, de ha megtörténne, akkor sem gondolja azt, hogy eljön a világvége. Gyurcsány szerint a jobboldal nem tudta elfogadni a választási vereséget, mert azóta is csalásra gyanakszik. (MTI)

Erősödött a Fidesz a Nézőpontnál

Nem tudta kihasználni a Fidesz szavazóinak átmeneti elbizonytalanodását az MSZP. A kormánypárt nem erősödött, a Fidesz viszont az aktív szavazók körében újra 48 százalékon áll. A Fidesz erősödésének a Jobbik látta kárát, a párt maximális támogatottsága 20 százalékról 14 százalékra zuhant. A teljes népesség körében a Fidesz 39, az MSZP 9, a Jobbik 8 százalékon áll – a Nézőpont Intézet felmérése szerint.

Szakpolitikai vita három miniszterrel

Keddtől várja vitára a fideszes szakpolitikusokat az MSZP gazdasági, társadalompolitikai és az agráriumot érintő kérdésekben. A Fidesz nyilatkozatai alapján vélhetően vitapartner nélkül maradnak a szocialista politikusok, akik közül „első körben” három minisztert állít ki az MSZP. Elsőként Kiss Péter társadalompolitikai miniszter és Korózs Lajos szociális államtitkár vitázna a szociálpolitikáról. A második vitanapon Gráf József agrárminiszter, majd Szekeres Imre honvédelmi tárcavezető várja a fideszes szakpolitikusokat. (MTI)

MSZP-st is indít áprilisban a Zöld Baloldal

Bemutatta képviselőjelöltjeit tegnap a Zöld Baloldal. A párt a 2009-es EP-választásokra alakult s a tavaly novemberi rendkívüli kongresszusán elfogadták a párt politikai nyilatkozatát. Eszerint az országgyűlési választásokon a Zöld Baloldalt támogatja többek között a Magyar Egyesült Baloldal, a Szociális Charta, valamint a Társadalompolitikai Tagozat is. Utóbbi az MSZP belső pártellenzékként is ismert tömörülése. Egyik prominensük, Czöndör Gyula a Zöld Baloldal jelöltjeként Kalocsán indul a választásokon. Czöndör nem kért felmentést az MSZP-től egy másik párt képviseletében való indulásra.

Krizsó kimarad a választási műsorból

Újabb változások váltak ismertté a köztévé választási műsoraival kapcsolatban. Baló György után Krizsó Szilvia sem lesz képernyőn a választások éjszakáján. A választási műsorokat eddig levezénylő Kardos Ernő helyett Feledy Péter lett az új főszerkesztő, a választás estéjén Süveges Gergő mellett a Telesportból ismert Szántó Dávid és az eddig szintén sporthíreket beolvasó Zelinka Ildikó. A pártoktól információink szerint többek közt Jegyes Tóth Kriszta és a híradós Bakos Piroska jelentkezik majd. (Hírösszefoglalónk)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.