Romák elleni támadások: folytatódik a helyszíni bizonyítás

Fegyveres kommandósok, rendőrök, és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai zárták körbe szerdán délben több mint egy órára a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyet, ahol tavaly nyáron fogták el a romák ellen elkövetett, halálos áldozatokat követelő sorozatgyilkosság gyanúsítottjait.

Tudósítónk értesülései szerint a hatóságok a négy, előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított egyikét szállították a debreceni szórakozóhelyre helyszíni bizonyítási eljárás céljából. A gyanúsítottak a gyilkosságok időszakában ezen a szórakozóhelyen dolgoztak, volt, aki biztonsági őrként, volt, aki koncertek kihangosítását végezte. A fegyvereiket itt tárolták elrejtve. Nem sikerült megtudnunk, hogy a gyanúsítottak közül kit vittek szerdán a Perényi 1-be. Információink szerint nem K. Árpádról van szó, akit a bűncselekmény-sorozattal összefüggésben kedden hallgattak ki Galgagyörkön. A debreceni szórakozóhelyen a bizonyítási eljárás délelőtt 11 óra után kezdődött és fél egy körül ért véget.

Értesüléseink szerint innen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökre indultak a hatóságok a gyanúsított férfival egy újabb helyszíni bizonyítási eljárás lefolytatására. Mint megtudtuk, a bizonyítás célja az volt, hogy modellezzék a gyanúsítottak útvonalát Debrecenből Tiszalökre. Elképzelhető, hogy az eljárásban a gyilkosokat szállító jármű sofőrjét, Cs. Istvánt vitték a helyszínre, ahol újságírók, tévések vártak arra, hogy megérkezzenek a szabolcsi településre a rendőrök a gyanúsítottal. Ezzel kapcsolatos információhoz nem jutottak, a hatóság igyekezett elkerülni a sajtósok „hadát.”

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, Tiszalökön tavaly április 22-én este, nem sokkal tíz óra előtt a saját háza előtt, az udvaron lőtték agyon az 53 éves Kóka Jenőt, aki éppen munkába, éjszakai műszakba igyekezett. A roma férfi olyan súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A romák elleni támadásoknak ő volt az ötödik halálos áldozata.

A gyanúsítottak 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án pedig Kislétán támadtak meg romákat. Kislétán és Tiszalökön egy-egy ember halt meg, Nagycsécsen és Tatárszentgyörgyön pedig kétkét embernek oltották ki az életét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.