Voks 2010

Bajnai: Nincs alku a szélsőségesekkel

Jónak és sikeresnek értékelte a nemzetbiztonsági szolgálatok teljesítményét Bajnai Gordon a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok megalakulásának 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, kedden. A miniszterelnök leszögezte: nincs kétsége afelől, hogy demokratikus rendünk védelme a szolgálatok kezében jó helyen van. Közölte: naponta tapasztaljuk, hogy a demokratikus keretek között működő országot is fenyegetik gyakran külső „törekvések”, és az elmúlt évek tapasztalata szerint akadnak, akik belülről is „veszélyeztetik, nyilvánvalóan megkérdőjelezik Magyarország alkotmányát”. „A szélsőségesek itt vannak az udvaron, és a demokrácia házának ajtajain dörömbölnek”, jelentette ki. Úgy fogalmazott: „a szélsőségesekkel, a gyújtogatókkal, a hivatásos rendzavarókkal nem lehet alkut kötni”.

Bajnai Gordon a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jubileumi ünnepségén
Bajnai Gordon a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jubileumi ünnepségén

– Az alkotmányellenes, erőszakos fellépések finanszírozói, a szervezők ellen – bármi legyen is zászlajukra írva – a leghatározottabb, a törvényeknek megfelelő magatartást várok el önöktől – hangsúlyozta, hozzátéve: a demokrácia intézményeinek védelmére a szokásosnál is nagyobb fi gyelmet kell fordítani, ebben a nemzetbiztonsági szolgálatoknak és a rendőrségnek kiemelt szerepük van. (MTI)

Szekeres: Nem létező belső pártviták

Szekeres Imre szerint ártanak az MSZP-nek azok a szocialista politikusok, akik most a múltbéli történésekkel vagy a lehetséges jövőbeni pozíciójukkal foglalkoznak, ahelyett hogy a lehető legjobb választási eredményért dolgoznának. Az MSZP elnökhelyettese az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a szocialista párt azt teszi, amit elhatározott: megpróbál minél több volt szavazójához eljutni. Ebben a folyamatban megengedhetetlen, hogy bármelyik szocialista politikus azzal próbálja magát pozícióba hozni, hogy egyébként nem létező belső vitákra, konfl iktusokra utaljon. Példaként a balatonőszödi beszéd sorsát említette, amely előkerült Gyurcsány Ferenc volt kormányfő múlt heti, nyilvános fórumán és Szili Katalin vasárnap nyilvánosságra került levelében is. (MTI)

MDF: a Jobbik lőszert szállított?

Továbbra is várja Debreczeni József a Jobbik válaszát egyebek között arra: mi köze van a pártnak a terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházy Györgyhöz? Az MDF jelöltje annak apropóján ismételte meg szombaton már közzétett kérdéseit, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn lőszerrel való visszaéléssel gyanúsította meg „R. Krisztiánt, aki sajtóértesülések szerint a Jobbik bicskei elnöke”. Debreczeni közleménye szerint „miután a parlamentbe igyekvő szélsőjobboldali párt mélyen hallgat arról, hogy milyen kapcsolata van a terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházyval”, az MDF ismételten felszólítja a Jobbikot, hogy tisztázza, mi köze van Budaházyhoz, milyen kapcsolat van a Betyársereg, a Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Jobbik között. Debreczeni választ vár arra is, hogy miért vállal szolidaritást Morvai Krisztina egy terrorcselekményekkel gyanúsított személlyel, mi köze a Jobbiknak a kuruc.infóhoz. (MTI)

Pártrendezvények március 15-én

Több nagyszabású pártrendezvény is lesz egy időben március 15-én, Budapesten. Az MSZP nagygyűlést tart a nemzeti ünnep tiszteletére délután a Pilvax közben, ahol beszédet mond Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt. A Fidesz–KDNP az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartja kampánynyitó nagygyűlését. A szónokok között lesz Orbán Viktor Fidesz-elnök is. Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester a Petőfi -szobornál mond beszédet a nemzeti ünnepen. A Jobbik a Deák Ferenc téren tart nagygyűlést, amelyen felszólal Vona Gábor, a párt kormányfőjelöltje. Az MDF azt közölte: nem kívánja a nemzeti ünnepet „az utcai pártpolitizálás öncélú kampányeszközévé silányítani”, ezért 13-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban emlékeznek a szabadságharc hőseire. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.