Rendőrségi vizsgálat a pécsi Expo Center ügyében

Feljelentést tett a pécsi önkormányzat ismeretlen tettes ellen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon, mivel a város vezetői úgy látják, hogy a 2006-ban átadott pécsi Expo Center építése során bűncselekményre utaló szabálytalanságok történtek.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere elmondta: a beruházást megvizsgálta egy önkormányzati bizottság, s a grémium jelentése alapján a város vesztegetés, számvitel rendjének megsértése, csalás, valamint hűtlen kezelés bűntettének gyanújával tett feljelentést. Az expóközpontot Pécs még akkor építette meg, amikor a várost az MSZP irányította. A 2,5 milliárd forintos beruházás hitele tíz esztendőn át évi 400 milliós törlesztést ró a súlyosan eladósodott városra. A centrum építése előtt nem készült megvalósíthatósági tanulmány, s utóbb kiderült, hogy a létesítményre nincs valós igény.

Az expóbizottság megállapította, hogy amikor az önkormányzat vagyonkezelő cége nem maga építette meg a vásárközpontot, hanem létrehozott egy gazdasági társaságot, s arra bízta a munkát, akkor a város elvesztette annak lehetőségét, hogy a beruházáshoz megpályázzon uniós és állami forrásokat, mintegy 800 millió forint értékben. A bizottság gyanúja az, hogy a közvetítő céget azért hozta létre a vagyonkezelő, mert így a kivitelezők kiválasztásakor nem volt szükség közbeszerzési eljárásra.

Nincs valós igény a centrumra
Nincs valós igény a centrumra
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.