Értük haragszanak és büntetnek

Hétfőtől egy hónapon át tartó átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzés-sorozat kezdődött – mint azt a rendőrség illetékes szóvivője, Bényi Mónika lapunknak elmondta, „a kerékpárosok és a gyalogosok védelmében” . Az ország valamennyi e feladatra mozgósítható rendőrét március végéig a gyalogátkelőkhöz vezénylik, s a megszokottnál lényegesen gyakrabban mérik majd az ott elhaladó autók sebességét.

Azonban a látszat ellenére ez most nem egy újabb autósmegrendszabályozó akció. Bényi elmondta, hogy a rendőrség tapasztalatai szerint a gyalogosok közül sokan egyáltalán nem ismerik a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat, még többen vannak azonban, akik láthatóan nem is akarják betartani azokat. Ezért az elkövetkező egy hónapban várhatóan lényegesen több kerékpárost és gyalogost bírságolnak majd meg országosan, mint korábban bármikor.

A közlekedési balesetben megsérült vagy elhunyt biciklisták és gyalogosok aránya egész Európában igen magas, ám a tapasztalatok szerint sok esetben a gyalogosok/biciklisták felelőtlensége is hozzájárul a tragédiához. Bényi szerint a rendőrség nem tesz különbséget a gyalog, kettő avagy négy keréken közlekedők között, csak azt nézi majd, hogy a közlekedő betartja-e a közlekedési szabályokat vagy sem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.