Márciustól újra virul a humor

Egy hét múlva, március 4-én lesz a nagy sikerű, ingyenes Terézvárosi Kabaré soron következő előadása, amely az E10 Közösségi és Kulturális Színtéren látható. Az Üdvözlöm Önt, Mylord című sanzon- és kupléest fellépői Szőlőskei Tímea és Nagyváradi Erzsébet lesznek.

A 2008 nyarán indult ingyenes programsorozat, a Terézvárosi Kabaré immár 30 előadást tudhat maga mögött, a nézőközönség csakhamar megkedvelte az előadásokat. A kétéves múltra visszatekintő műsort kezdetben a Komédiás Kávéháznál, a Nagymező utcában szinte véletlenszerűen tekinthették meg az arra járók, vagy épp az erkélyekről fürkésző lakók. A kezdeményezés célja, hogy újraélesszék a legendás magyar kabaré műfaját, s szó szerint a hétköznapokba csempésszék be a vidámságot. Bizonyítja ezt az előadások időpontja is, a hagyományteremtő céllal létrehozott programsorozat havonta egyszer, csütörtökönként, este hat órától várja a nagyérdeműt olyan kortárs művészekkel, mint Aradi Tibor, Bach Szilvia, Éles István, Forgács Gábor, Gergely Róbert, Heilig Gábor, Maksa Zoltán, Papadimitriu Athina, Pécsi Ildikó és még sokan mások. A következő előadás március 4-én lesz.

A pozitív visszajelzések miatt idővel bővítették a repertoárt, így operett-, musicalés önálló estekkel színesedtek a programok. A törekvés népszerűségét bizonyítja a példátlanul nagy érdeklődés, az egyre növekvő látogatószám. Őszszel, a rossz idő beálltával az előadások átmenetileg elköltöztek az E10 Közösségi és Kulturális Színtérre (1067 Bp., Eötvös utca 10.).

A VI. kerületet a köznyelv gyakran emlegeti Budapest kulturális fővárosaként, köszönhetően a számos, kisebbnagyobb ismert és még felfedezésre váró kulturális és művészeti örökségnek. Többek között az Opera, a Zeneakadémia, a kabaré műfajához szorosan kapcsolódó Mikroszkóp Színpad, vagy épp a Liszt Ferenc téri kávézók – egy csokorra való élmény és látványosság. Nos ezek új, egyre erőteljesebb színfoltja az ingyen megtekinthető kabarésorozat. A magyarországi kabaréjátszás egyébként ezer szálon kötődik Terézvároshoz, az sem véletlen, hogy minden idők egyik legnagyobb magyar humoristájának, Hofi Gézának is itt állítottak szobrot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.