Munkahelyeket veszélyeztet a jászárokszállási árvíz

Az eső és a hirtelen olvadás miatt kiöntött a máskor félméteres Szarv-ágy-patak, s tegnap elborította a jászárokszállási ipari park egy részét: körbevette a háztartási villamos-gépeket előállító üzemet és a kipufogógyárat.

A vízszint helyenként elérte a négy-öt métert. A két helyen ötszáz ember dolgozik. A munkát egyelőre nem kellett felfüggeszteniük, de a telephelyre egyre nehezebben jutnak be a gépek és az emberek.

Gergely Zoltán, a település polgármestere tegnap elmondta: öt szivattyúval ötvenöten dolgoznak, hogy a vizet elvezessék. Az ipari parkban márciusban indítaná be új üzemét egy műanyag-feldolgozó cég, az egymilliárdos csarnok építése azonban leállt, a munkagépeket víz borítja. Egy másik vállalkozás márciusban kezdte volna gyárának építését, ám ez is későbbre csúszhat.

A Szarv-ágy-patak állami tulajdonban van: a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Szolnok megyei hivatala kezeli. A jászárokszállásiak az 1999-es nagy árvíz óta szeretnék elérni, hogy a patak legalább egy szakaszán építsenek gátat, s akkor nem az ipari parkot öntené el a víz, hanem a szántókat, azonban rendre azt a választ kapták: nincs pénz a beruházásra. Gombár Mihály, az FVM Szolnok megyei hivatalának vezetője szerint a karbantartási, tisztítási munkákra minden évben biztosítják a fedezetet, de a gátépítés nagyon sokba kerülne, s állami forrásokból ezt nem tudják előteremteni.

A dolgozók egyelőre bejutnak az üzemekbe, de az új csarnokok építkezése az árvíz miatt leállt
A dolgozók egyelőre bejutnak az üzemekbe, de az új csarnokok építkezése az árvíz miatt leállt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.