'Merénylet' Esztergomban: a szocialisták is érintettek?

Meggyes Tamás esztergomi polgármester továbbra is azt állítja, hogy merénylet készült ellene, amely mögött a szocialisták állhatnak – derül ki a fideszes politikus Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatából.

Meggyes a lapnak azt mondta: szerinte a mostani ügy hátterében ugyanazok állnak, akik felelősek házának két évvel ezelőtti felgyújtásáért, valamint az ellene folyó sajtóhadjáratért.

Meggyes Tamás esztergomi polgármester továbbra is azt állítja, hogy merénylet készült ellene
Esztergom tüntetés, demonstrálás Meggyes Tamás (Fideszes polgármester) szimpátia tüntetés

„A bíróságok elé nem az értelmi szerzők, csak a bepalizott elkövetők kerülnek. A valódi felbujtókról, azok politikai támogatóiról nem sok szó esik” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a helyi szocialisták is érintettek lehetnek ezekben az ügyekben.

Egy azóta emberölés előkészülete miatt vád alá helyezett esztergomi illetőségű férfi, Sz. K. pénzszerzésre irányuló brutális „ötlete” volt a merénylet terve, ám ez ennyiben is maradt. Ő ajánlotta fel a „szolgálatait” Á. Csabának, s kétmillió forint előleget is kért, de egy fillért sem kapott, hanem Á. feljelentette. A büntetlen előéletű Sz. K. szabadlábon védekezik.

Mindez cáfolni látszik a Meggyes-féle összeesküvés elméletet. Esetleg egy másik „merénylettervről” van szó? Ám hasonló ügyben nincs folyamatban másik nyomozás – tudta meg lapunk a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrkapitányságtól. Vagyis kizárt, hogy egy másik esetről beszélne a város első embere.

Á. Csaba az őt ért fizikai támadások miatt – a múlt héten két késszúrás érte az arcán, s korábban Molotov-koktélt dobtak édesanyja házának udvarába – az ORFK-hoz fordult, és a Népszava értesülése szerint a szervezet azóta magához kérte az ügyek aktáit, és elrendelték Á. Csaba személyi védelmét.

Ügyekről azért beszélhetünk, mert Á. Csaba másik feljelentést is tett hamis tanúzásra rábírás kísérlete miatt, ez azonban vádemelés nélkül zárult – a tatabányai ügyészség megszüntette a nyomozást. A büntetett előéletű férfi állítása szerint az önkormányzathoz kapcsolódó cég emberei pénzért akarták rávenni arra: tanúskodjon két helyi vállalkozó ellen, hogy ők álltak a város első embere által az októberi szimpátiatüntetésen taglalt állítólagos gyilkossági terv mögött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.