VOKS 2010

Lendvai a kötcsei beszédről

„Rendszervisszaváltónak” tartja az MSZP elnöke Orbán Viktornak, a kötcsei Polgári Pikniken tavaly szeptemberben elmondott beszédét, amely Lendvai Ildikó szerint a demokrácia visszavételét sürgeti. A szocialista pártelnök szerint a Fidesz elnöke nemcsak jósol akkor, amikor egy duális politikai rendszer helyett egy centrális politikai erőtér létrejöttéről beszél, hanem ezt az állapotot tartja kívánatosnak. Orbán ezzel a demokratikus többpártrendszer lényegét kezdi ki, a kontroll nélküli túlhatalom programját hirdeti meg –hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Lendvai Ildikó. Mint fogalmazott: Orbán húsz évvel ezelőtt a Hősök terén rendszerváltó beszédet, most, húsz év elteltével, Kötcsén „rendszervisszaváltó” beszédet mondott, ami hadüzenet is az értelmiségnek. (MTI)

Mesterházy vitára hívja Orbán Viktort

Mesterházy Attila nyilvános szakmapolitikai vitára hívta ki Orbán Viktort, a Fidesz elnökét és a legnagyobb ellenzéki párt szakpolitikusait február 22. és március 15. közötti időpontra. Az MSZP kormányfő-jelöltje ezt a facebookos közösségi portálra tegnap feltöltött videoüzenetében jelentette be, amely elérhető a Youtube videomegosztó oldalon is. Az üzenetet közvetlenül Orbánnak címezte, és nyolc témakörben – többek között egészségügyi, oktatási, gazdaságpolitikai és nemzetpolitikai kérdésekben – javasolt vitát. A Fidesz reagálása szerint Mesterházynak tisztáznia kellene, kit is akar vitára hívni, videoüzenetében ugyanis szakpolitikusi vitát kezdeményez, míg az MSZP honlapján a videó mellett megjelent szöveg szerint Orbánnal vitázna. (MTI)

Nézőpont: csökkent a Fidesz támogatottsága

Február második hetében szignifikánsan csökkent a Fidesz támogatottsága, az ellenzéki pártra most vasárnap az aktív szavazók 43 százaléka voksolna, míg az MSZP-re 12, a Jobbikra 9 százaléka szavazna – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből. Az összegzés szerint az aktív szavazók körében minimálisan elérhető táborok nagysága a Fidesz esetében 34, az MSZP-nél 10, a Jobbiknál 7 százalék. A Fidesz potenciális tábora az aktív szavazók körében 51, az MSZP-é 21 százalék, a Jobbiké pedig 20 százalék, szemben az előző heti 14 százalékkal. Az MDF potenciális szavazótábora 6 százalék. (MTI)

Torgyán kiáll az ajánlócédulák érdekében

Torgyán József felszólította a köztársasági elnököt, hogy éljen alkotmányos kötelezettségével, „lépjen közbe a kopogtatócédulák gyűjtésével kapcsolatos áldatlan állapot megszüntetésére”, s ha kell, írjon ki új választásokat. A Torgyán Kisgazda Koalíció elnöke sajtótájékoztatóján kijelentette: ez a választás már csak illegitim eredményt hozhat, az ajánlószelvények gyűjtését „a választás tisztasága elleni bűntettnek” nevezte. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.