Ultimátum Bokros Lajostól

„Az a baj, hogy a fórumos jelölőszervezetek nem ismerik az MDF-es képviselőjelöltet. Azt sem tudjuk, hogy kék a szeme vagy barna” – panaszolta az egyik fővárosi MDF-es politikus. Ez a helyzetelemzés tömören és rendkívül találóan jellemzi azt a zűrzavart és káoszt, amely a választási kampányban – az SZDSZ-szel kötött „frigy” után, továbbá a budapesti botrányt, a Dávid Ibolya pártelnökhöz húzó fővárosi vezetés puccsszerű leváltását, valamint öt fővárosi kerületi szervezet működésének felfüggesztését követően –a demokrata fórumot jellemzi.

Ultimátumot intézettaz MDF-hez a sorok mielőbbi rendezése érdekében Bokros Lajos, a demokrata fórum miniszterelnök-jelöltje, aki Kolozsvárról e-mailben tudatta: ez így nem mehet tovább. Határozottan kijelentette: vagy rendezik a sorokat, vagy kiszáll. Dávid Ibolya pártelnök tegnap sajtótájékoztatón közölte: egyetért Bokrossal. S miközben a zűrzavarban akadozik a kopogtatócédulák gyűjtése, azt tervezik, hogy pénteken összeül a párt országos választmánya, és lezár egy korszakot, „amikor is a párt belső demokráciája olyan nehézségeket okozott a választásokkal összefüggésben, ami eltereli a választók figyelmét az MDF mindig korrekt törekvéseiről és szándékáról”.

Az MDF elnöke rendteremtés címén fegyelmet és egységes kommunikációt hirdetett, hozzátéve: „be fogjuk fejezni ezt a fajta kibeszélőshow-t, nem lesz magánvélemény az MDF-ben sem. És ezt egy testület fogja garantálni.” Egyes hírek szerint a belső vita kompromiszszimmal zárulhat: a „lázadók” ellen nem lesz retorzió, viszont tudomásul kell venniük, hogy az általuk menesztett, a Dávid Ibolyáékhoz hű budapesti elnök a posztján marad. A kérdés az, hogy milyen tartós lesz a kikényszerített béke.

Mindenesetre a pártelnök ebben a helyzetben is derűlátó, azt mondta: „Az MDF képviselőjelöltjeinek 30 százaléka egy héten belül leadja ajánlószelvényeit.” Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivő pedig azzal nyugtatta szimpatizánsaikat: ugyanúgy állnak, mint a 2006-os választások előtt. Nyomatékosan hangsúlyozta, hogy az MDF tud országos listát állítani, és parlamenti párt lesz a választások után is.

Kampánykellék
Kampánykellék
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.